Afsløret af 'Football Leaks': Mourinho anklaget for millionfup

Jose Mourinho har ifølge El Mundo unddraget skat af over en million euro via skuffeselskab

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Mens Michael Laudrups agent Bayram Tutumlu søndag blev inddraget i skandale-sagerne, som whistleblowerplatformen 'Football Leaks' har afstedkommet, fokuserede udenlandske medier i stedet på den nuværende Manchester United-træner José Mourinho.

Portugiseren deler agent, Jorge Mendes, med mange af fodboldens største stjerner, og fælles for Mendes' klienter er, at de er stærkt belastet af de lækkede dokumenter.

Ifølge spanske El Mundo lykkes det José Mourinhos advokater at snyde den spanske statskasse ved at angive for over en million euro fiktive udgifter.

Den daværende Real Madrid-træner parkerede penge på De Britiske Jomfruøer og trak penge udgifter fra for, hvad der reelt var et skuffeselskab med det formål at snyde i skat.

I virkeligheden havde selskabet i løbet en årrække mindre end 100.000 i udgifter.

Det viser dokumenter, som tyske Der Spiegel og journalister fra forskningsnetværket EIC - heriblandt El Mundo - er i besiddelse af.

Lørdag afslørede den spanske avis, at José Mourinho havde gemt penge i New Zealand i en fond under sin kones og børns navn.

Michael Laudrup arbejde som Swansea-manager i to sæsoner. Foto: AP Intl. fodbold Skatte-skandalen ruller: Laudrup-agent tjente formue på Swansea

Flere stjerner er på Football Leaks-lækagens dag to kommet under mistanke for skattesvig. Og den tidligere Real Madrid-spiller og nuværende Arsenal-playmaker Mesut Özil er nu også kommet i fedtefadet. Foto: AP Intl. fodbold Ronaldo ikke den eneste: Flere stjerner mistænkt for skattesvig

Spansk fodbold Ronaldo taget med underbukserne nede - gemmer milliard i skattely

Spansk fodbold Tidligere Barça-boss afslører: Jeg sagde nej til Ronaldo

Lionel Messi var i juni og juli en tur i det spanske retssystem, hvor han og faderen Jorge fik 21 måneders betinget fængsel for at have kørt millionindtægter i skattely uden om det spanske skattevæsen. Foto: AP Sport De ekstreme fodboldkontrakter: Hvorfor megalønninger giver mening for Real Madrid

Christiano Ronaldos er repræsenteret af Jorge Mendes, superagenten over alle. (Foto: Allover) Sport Fodboldens transfer-vanvid: Mellemhandlere scorede en milliard i sommer

27 kommentarer
Vis kommentarer