Agger stod med det ene ben i FC Barcelona

Daniel Agger afviste et skifte til FC Barcelona i sommeren 2012 på grund af sin store kærlighed til Liverpool FC

Hør Daniel Agger fortælle om den svære beslutning at indstille karrieren her.

Hvis Daniel Agger havde truffet en anden beslutning den sommerdag i 2012, havde verden måske set helt anderledes ud i dag.

Så var han nok ikke stoppet sin karriere i en alder af blot 31 år.

Man siger ikke nej til FC Barcelona. Det gør et fåtal af fodboldspillere. Men Daniel Agger er ikke som folk er flest. Han er helt sin egen.

Den sommer for tre år siden tænkte Daniel Agger, hvad han skulle beslutte sig for. En svær beslutning om han skulle forlade Liverpool.

FC Barcelona viftede med et tilbud om en femårig aftale. Udsigten til at spille sammen med Lionel Messi og de andre verdensstjerner var fristende for de fleste.

Men for Daniel Agger betød trygheden, tilliden og Liverpool mere for ham. Han valgte at blive i Liverpool.

- Det var rigtig tæt på, men jeg valgte noget andet. Liverpool troede på mig, og det beundrede jeg virkelig. Derfor sagde jeg nej til det (Barcelona) og blev i Liverpool, forklarede Daniel Agger.

Daniel Agger foran et stort pressekorps torsdag middag. (Foto: Jonas Olufson)
Daniel Agger foran et stort pressekorps torsdag middag. (Foto: Jonas Olufson)
 

Daniel Agger har aldrig været typen, der fortryder de beslutninger, han har truffet. Og når han i dag ser tilbage, fortryder han heller ikke det nej tak, som Barcelona fik for fire år siden.

- Jeg står altid ved de beslutninger, jeg træffer, pointerede Daniel Agger.

Kontakten til Barcelona betød, at Liverpool belønnede Daniel Agger for hans enorme loyalitet med en ny, indbringende kontrakt. I oktober 2012 underskrev han en ny fireårig aftale med Liverpool. En kontrakt, der havde en værdi på 256 mio. kr. – altså en årsløn på 64 mio. kr.

Manchester City og Milan har i tidens løb også vist stærk interesse for Daniel Agger, der altså som professionel kun nåede at repræsentere to klubber – Brøndby og Liverpool.

TV: Agger overvejede dog aldrig at skifte til en anden engelsk klub - i modsætning til Fernando Torres, der valgte at skifte Liverpool ud med Chelsea. Sådan blev han modtaget af Daniel Agger, da de to tørnede sammen:

Sådan hér husker vi blandt andet Agger. Som anfører for det danske landshold. Foto: Finn Frandsen Allan Olsen Agger-stop: Hvem skal vi så skændes med?

Daniel Agger skaber overskrifter verden rundt, og i England bemærkes det, at han stadig er en fan-favorit (Foto: Jan Sommer) Brøndby Verdens aviser hylder Agger: En favorit hos fansene

I hæj solskin annoncerede Daniel Agger sit stop. Foto: Jonas Olufsen Landsholdsfodbold 45 minutter inden stop ringede telefonen: Prøvede desperat at bremse Agger

69 kommentarer
Vis kommentarer