Alle ville have supertalentet: Så begyndte nedturen

Martin Ødegaard var en af de mest omtalte unge talenter for få år siden, nu er der langt imellem de dage, hvor den unge nordmand får opmærksomhed

Følg Spansk fodbold

I starten af året trænede norske Martin Ødegaard med verdensstjerner som Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Toni Kroos og Karim Benzema, nu snører han sine støvler syd for Drachten i en hollandsk klub, mange aldrig har hørt om.

Han spillede for Strømgodset i den bedste norske række, og en lang række flotte præstationer havde fået fodboldscouts fra de allerstørste, internationale klubber til at kigge mod nord.

Det endte med et skifte til mægtige Real Madrid for Ødegaard, der allerede som 15-årig havde fået debut for A-landholdet.

Men tiderne er skiftet for et af de mest ombejlede talenter, der har haft en anonym sæson som lejesvend i Æresdivisionsklubben Heerenveen og ved seneste landsholdssamling, var det uden tilstedeværelse af den nu 18-årige Martin, der i stedet træner med U21-landholdet.

Det norske talent spiller for øjeblikket i Holland, men håber på en fremtid på Real Madrids første hold Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP
Det norske talent spiller for øjeblikket i Holland, men håber på en fremtid på Real Madrids første hold Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP

I januar skiftede Real Madrid spilleren til den hollandske Æresdivision på en 18 måneders lejeaftale, men han har haft store problemer med at indfri de enorme forventninger, der var til ham.

- Det var min egen beslutning, at jeg skulle til Holland. Jeg traf valgt, fordi jeg ønskede at spille mest mulig fodbold, siger nordmanden til norsk TV2.

Ødegaard har spillet 17 kampe for klubben, og det er ikke blevet til mere end en enkelt scoring og tre assists.

Der har været momenter, hvor teenageren har vist elementer af, hvad det er han kan. Scoringer imod Utrecht var en af disse. Efter en fræk frisparkskombination modtager nordmanden bolden på kanten af feltet og banker den ind.

- Jeg føler, at de har tillid til mig og ønsker at bruge mig. Det er det vigtigste. Jeg har en god mulighed for at udvikle mig og spille kampe her, og målet har hele tiden været at spille kampe, siger Martin Ødegaard til VG.no.

- Jeg snakker jævnligt med Real Madrid. De er tilfredse med min situation i Heerenveen.

Heerenveen sluttede på en 9. plads i Æresdivisionen efter en forfærdelig forårssæson, hvor de tabte 12 ud af 17 kampe.

Ståle Solbakken havde også nogle kommentarer, da Ødegaard skiftede til Real Madrid:

Martin Ødegaard forventer ikke, at han skal tilbage til Real Madrid til sommer, men den 18-årige er fortrøstningsfuld omkring fremtiden, hvor han vil tilbage på A-landsholdet og forsøge at få en plads i Real Madrids startopstilling.

- Jeg er stadig ung og har mindst 15 år igen af min karriere, så jeg har tid nok. Nu skal jeg have en ny sæson i Holland, og forhåbentligt slå mig fast og udvikle mig endnu mere. Jeg vil score mere, og jeg vil bidrage til flere mål. Så håber jeg, at jeg kan komme tilbage til Real Madrid engang, siger Ødegaard til norske TV2.no.

Internationalt medie hylder den danske angrebs-komet: Kæmpe hæder til Dolberg: Nu har han overhalet norsk 'vidunderdreng'

Dolberg mener ikke, at Ødegaard traf det rigtige valg, da han skiftede til Real Madrid: Dolberg om Ødegaard-valg: Klart, at det har været vanskeligt

Lejeaftalen betyder, at hver gang nordmanden ikke spiller, så koster det 300.000 kroner: Gak i låget: Megatalent koster 300.000 - når han ikke spiller

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller