Anklager stjerne: Købte lever på det sorte marked

Den tidligere Barcelona-stjerne Eric Abidal fik kræft, da han spillede for storklubben. En ny lever reddede ham, men den var måske købt ulovligt. Franskmanden var derfor fredag i retten for at forsvare sig

Franskmanden blev formentlig reddet af en ny lever, men hvor kom leveren fra? Foto: Albert Gea/Ritzau Scanpix
Franskmanden blev formentlig reddet af en ny lever, men hvor kom leveren fra? Foto: Albert Gea/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Spansk fodbold

Som den første fik han lov til at løfte Champions League-trofæet på Wembley i 2011 af anfører Carles Puyol, da Barcelona havde slået Manchester United med 3-1.

Eric Abidal havde fået konstateret leverkræft og skulle formentlig have en ny lever for at overleve.

Den nye lever fik han, og den officielle historie var, at han fik den doneret af sin fætter Gerard Amand. Det skulle dog blot være en dækhistorie for, at den tidligere Barcelona-præsident Sandro Rosell havde købt leveren på det sorte marked. Det skrev den spanske avis El Confidencial tilbage i 2018.

Fredag var både Eric Abidal og Sandro Rosell i retten for at vidne om det mulige køb af en ulovlig lever, skriver en anden spansk avis, La Vanguardia.

Tidligere på ugen kom Abidals fætter med sin mening om sagen.

- Det første, hans kone sagde til mig, når hun ringede, var, at det ikke var muligt at betale mig, da det var ulovligt. Jeg ville heller ikke have penge, da Eric er familie. Han er min fætter. Jeg har gjort det for min fætter, har Gerard Amand sagt ifølge La Vanguardia.

Om det dog er fætterens lever, som Abidal har fået eller en helt anden, er stadig uvist.

Politiet har efterforsket flere af Sandro Rosells telefonopkald i jagten på, om der er foregået noget ulovligt. Foto: Albert Gea/Ritzau Scanpix
Politiet har efterforsket flere af Sandro Rosells telefonopkald i jagten på, om der er foregået noget ulovligt. Foto: Albert Gea/Ritzau Scanpix

Eks Barça-præsident efterforsket
Politiet efterforskede Sandro Rosell i en hvidvaskningssag af penge, og den vej igennem fik de nys om, at den tidligere præsident skulle have foretaget mindst fire telefonopkald, hvor han indrømmer at have køb en lever på det sorte marked, ifølge El Confidencial.

En unavngiven person skulle, under telefonsamtalerne, flere gange have sagt, at han og Rosell købte en illegal lever til Abidal, hvortil Rosell skiftevis svarede ja og med et bekræftende 'mm'.

I 2014 stoppede Sandro Rosell som præsident i Barcelona samtidig med, at en spansk domstol åbnede en undersøgelse af købet af Neymar fra Santos. En handel, som Rosell havde været med til at foretage.

Eric Abidal har siden sommeren 2018 været sportsdirektør i Barcelona.

Fanget på tv: Mobber stjernen

Dårlig dansk VM-optakt: Spillere blev syge på flyet

Hvor skal Eriksen hen? Her er udlandets dom

Var i sit livs form: Fik pludselig chokbesked

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+