Ansætter klublegende: Barcelona skifter sportsdirektør

Barcelonas sportsdirektør stopper, og i stedet ansætter man legendarisk franskmand, der har løftet Champions League-pokalen for klubben

Eric Abidal og daværende cheftræner Tito Vilanova løfter mesterskabspokalen i 2013 - nu er Abidal tilbage som sportsdirektør. Foto: AP
Eric Abidal og daværende cheftræner Tito Vilanova løfter mesterskabspokalen i 2013 - nu er Abidal tilbage som sportsdirektør. Foto: AP

Det blev til både spansk mesterskab og spansk pokaltitel i denne sæson, men i Champions League blev det til et skuffende exit i kvartfinalen mod Roma.

Det førte i april til snak om, hvorvidt træner Erneste Valverde måske snart var fortid i klubben, men mens Valverde stede er cheftræner, så skilles klubben nu fra sportsdirektør Robert Fernández.

- FC Barcelona annoncerer, at Robert Fernández ikke forlænger kontrakten som sportsdirektør, der udløber 30. juni i år. Klubben vil gerne takke ham for hans dedikation til FC Barcelona gennem årene og ønsker ham held og lykke fremover, lyder det på klubbens hjemmeside.

- FC Barcelona kan samtidig meddele, at Eric Abidal overtager rollen. Hans officielle præsentation bliver mandag 18. juli, lyder det.

38-årige Eric Abidal nåede 193 kampe som aktiv for FC Barcelona fra 2007 til 2013, og efter karrierestoppet har den franske venstreback været ambassadør for klubben, som han var med til vinde fire mesterskaber, to pokaltitler, to Champions League-trofæer, fire gange spansk Super Cup og to gange europæisk Super Cup samt to gange klub-VM med.

Da Ekstra Bladet i april talte med TV3 Sport-kommentator Jonas Schwartz om Valverdes situation i Barcelona, kom tv-kommentatoren selv ind på, at det måske mere var sportsdirektøren, der kunne skiftes.

- Jeg tror, han bliver, det er jeg overbevist om. Men jeg kan sagtens forestille mig, at man måske vælger at få en ny sportsdirektør. Robert Fernandez sidder mere løs i sadlen, tror jeg, og det vil give mindre støj at fyre ham, lød det dengang fra Schwartz.

- Det er sportsdirektøren, Robert Fernandez, som tegner butikken, og han har jo skudt forbi en del gange. Nogle mener stadig, Dembélé var et dyrt panikkøb, lød det dengang fra Jonas Schwartz.

Abidal har udover Barcelona spillet for Monaco, Lille, Lyon og Olympiakos og huskes udover sine mange titler også for, at han blev ramt af kræft og kom tilbage på banen igen efter sin hårde sygdomsperiode.

Måske kan skiftet til fransk sportsdirektør gøre det nemmere at overtale sommerens store transfermål Antoine Griezmann til at komme til klubben. De to nåede dog lige præcis ikke at spille på landsholdet sammen, da Abidal stoppede i 2013, og Griezmann kom med i 2014.

Hvilken betydning sportsdirektør-skiftet får for Barcelonas interesse i danske Christian Eriksen vides ikke, men seneste melding skulle være, at danskeren er for dyr.

Se også: Lurer på Barcelona: Kæmpe lønforhøjelse venter Eriksen

Se også: Vil spille med Eriksen: God nok til Barça og Real

Se også: Agent om Barça-rygte: Man kan nemt sætte vild pris på Eriksen

Sidste sommer scorede Abidal fantastisk scoring i Star Sixes:
 

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere