Syg Barca-træner tilbage til CL-kvartfinaler

Kræftsyge Tito Vilanova når efter at alt dømme at blive klar til Champions League-kvartfinalen

Tito Vilanova var på plads på tribunen til Barcelonas 4-0-sejr over Milan. Snart kan han vende tilbage til trænerbænken. (Foto: AP)
Tito Vilanova var på plads på tribunen til Barcelonas 4-0-sejr over Milan. Snart kan han vende tilbage til trænerbænken. (Foto: AP)

BARCELONA (Ekstra Bladet): Klokken nærmede sig midnat, da vikarierende FC Barcelona-træner Jordi Moura satte sig til rette på pressepodiet under Camp Nou.

4-0 sejren var svendestykket. Beviset på, at han godt kan hive en stor international sejr i land, selv om chefen Tito Vilanova er fraværende.

Da Jordi Alba scorede til 4-0 og dermed definitivt lukkede kampen, fløj han som de øvrige på Barca-bænken op og omfavnede hinanden. Det var øjeblikket, hvor den stadig større skare af kritikere fik mundkurv på, og først og fremmest var det et øjeblik med uforfalsket glæde og med 90.000 tilskuere, der var ligeså glade, som vidner.

Som han sad der og med nøgtern mine forsøgte at sætte kampen i perspektiv, lignede han ikke en lykkelig mand, men det var han.

- Vi var fantastiske. Op til kampen var spillerne udsatte for kritik, men de viste, at de er gjort at noget helt specielt. Bagud 2-0 viste vi, at det ville blive meget svært, og de formåede at spille på et exceptionelt højt niveau, sagde han og udtrykte stolthed over at stå i spidsen for dem.

Om sin egen situation, hvor han på lånt tid står i spidsen for holdet, konstaterede han.

- Jeg er cheftræner under specielle omstændigheder, og jeg forsøger bare at gøre mit job så godt som muligt.

Planen, som FC Barceona bekræftede i går, er, at Tito Vilanova vender tilbage 25. marts og dermed når at blive klar til Champions League-kvartfinalerne. Til den tid vil Lionel Messi givetvis igen får en afgørende rolle. Akkurat som i aftes.

- Man sagde, at Messi ikke befandt sig på sit højeste niveau, men han var igen afgørende, og han demonstrerede igen sit høje niveau.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere