Barca-stjerne: Racismen har vundet

Dani Alves mødes med racistiske tilråb i stort set hver eneste kamp

Dani Alves udsættes ofte for racistiske tilråb. (Foto: AP)
Dani Alves udsættes ofte for racistiske tilråb. (Foto: AP)

Sædvanligvis er det langt mere fredeligt at gå til fodbold i Spanien end i England. På grund af de store afstande er der færre fans fra udeholdet, den økonomiske krise raser, affolker tribunerne, og til en almindelig ligakamp er stemningen hverken speciel højlydt eller intens.

Men tag ikke fejl!

Læs også:

Se også: Valencia bremsede Barcelona

Ifølge FC Barcelona-stjernen Dani Alves forstår fansene at råbe igennem, når han viser sig – og det er vel at bemærke ikke pæne ord og lyde, der kommer ud af munden.

Den brasilianske forsvarsspiller mødes af racistiske tilråb i stort set hver eneste kamp, og efter sidste uges Copa del Rey-kamp mod Real Madrid fortalte om, hvad han og andre spillere alt for ofte gennemlever.

- Fansene er ikke opdraget til at opføre sig ordentligt. Spanien har tabt krigen mod racisme, lød vurderingen.

Læs også:

Se også: Messi amok i parkeringskælder

Han mener, at man bør skele til England, hvor der bliver slået hårdere ned på racisme.

- Men der findes ingen lette løsninger, sagde han og henviste til, at hovedparten af de spanske klubber for øjeblikket er så fattige, at de alligevel ikke vil være i stand til at betale, hvis der blev sat ind med økonomiske sanktioner.

Læs også:

Se også: 19-årig overskyggede Messi og Ronaldo

Dani Alves, der også har en fortid i Sevilla, vil ikke sige på hvilke stadioner, han mødes af flest grimme tilråb. Kun, at det ikke er på Bernabéu, selv om han i sidste uge blev mødt af abelyde der.

- Jeg har været 10 år i spansk fodbold, og det har altid været sådan, fortæller han, som i aftes var med, da FC Barcelona spillede 1-1 ude mod Valencia.

1 af 2 Jublende tilskuere fejrer Valencias mål i aftenens 1-1 kamp mod FC Barcelona. Dani Alves har vænnet sig til, at tilskuerne på diverse spanske stadioner også kommer med racistiske tilråb. (Foto: AP).
2 af 2 Dani Alves udsættes ofte for racistiske tilråb. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere