Barca-chok: Han skal afløse Guardiola

Josep Guardiolas assistent, Tito Vilanova, bliver den nye cheftræner i FC Barcelona

Tito Vilanova, der her sidder ved siden af sin nu tidligere chef i Guardiola, bliver den nye boss for spillerne i FC Barcelona. (Foto: ...)
Tito Vilanova, der her sidder ved siden af sin nu tidligere chef i Guardiola, bliver den nye boss for spillerne i FC Barcelona. (Foto: ...)

Han er mest kendt for at være ham, der blev prikket i øjet af Real Madrid-træner Jose Mourinho, men nu kommer Ttio Vilanova for alvor til at stå frem i pressen. Han er nemlig den nye cheftræner for FC Barcelona.

Francesc 'Tito' Vilanova er Guardiolas tro følgesvend, og det var Guardiola selv, der hentede Vilanova ind som assistent, da Guardiola blev udnævnt som træner for Barcelona B-hold i 2007, og den nu afgående Barcelona-træner to sin højrehånd med op i hierakiet, da turen var kommet til at stå i spidsen for det, der endte med at blive verdens måske bedste klubhold nogensinde.

Læs også:

Se også: Så træt er han: 'Jeg er brændt ud'

Spillertruppen fik i formiddags beskeden om Guardiolas stop, men de fik ikke at vide, hvem der skulle overtage jobbet som deres nye boss. Den besked fik de først samtidig med resten af verden på pressemødet på Camp Nou.

- Tito repæsenterer ånden og filosofien i klubben, sagde sportsdirektør Zubizarreta på pressemødet, hvor Guardiola sagde farvel.

Se mere:

Se også: Officielt: Guardiola færdig i FC Barcelona

Og Zubizarreta havde sit gode humør med. Fra manden, der ellers er kendt for at være mere tør end en revisor, lød det med et smil:

- Der gav jeg jer en overskrift.

Overskrifter skabte den kommende cheftræner i FC Barcelona selv, da han blev opereret for kræft i bugspytkirtlen i november 2011. Han var på orlov i en måned efter den succesfulde operation og endte altså hurtigt tilbage til sit job ved 'Pep' Guardiolas side.

Hans arbejde sammen med Guardiola har klubbet så nu belønnet ved at forfremme ham til cheftræner.

Se også:

Se også: Derfor stopper Guardiola

Josep Guardiola bakkede 100% op om udnævnelsen af sin afløser med disse ord:

- Jeg var bare stemmen på de idéer, 'Tito' og jeg udtænkte sammen.

- De (spillerne, red.) er gode hænder.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere