Real Madrid kan blive mestre i aften

Efter en stensikker 3-0-sejr over Sevilla kan Real Madrid blive mestre senere søndag, hvis Barcelona kikser

Cristiano Ronaldo kan snart kalde sig  spansk mester. (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo kan snart kalde sig spansk mester. (Foto: AP)

Real Madrid har de seneste tre sæsoner med slet skjult ærgrelse måttet se ærkerivalerne FC Barcelona løbe med det spanske mesterskab i fodbold.

Men nu ser Barcelona-dominansen foreløbig ud til at være forbi: Efter en stensikker sejr på 3-0 over Sevilla hjemme på Bernabéu søndag middag skal der i hvert fald ske usandsynlige ting, hvis ikke madrilerne kan løfte mesterskabspokalen efter denne sæson.

Real Madrid kan faktisk allerede blive mestre søndag aften, hvis Barcelona taber udekampen mod et andet Madrid-hold, nemlig Rayo Vallecano.

I så fald vil Real have et forspring på 10 point, og det kan Barcelona ikke indhente med kun tre spillerunder tilbage af sæsonen.

Efter den dramatiske Champions League-semifinale mod Bayern München i onsdags blev opgøret mod Sevilla en helt anderledes afslappende opgave, hvor der aldrig var reel spænding om udfaldet.

Sevilla har haft en skuffende sæson, og selv om holdet faktisk stadig har muligheder for at kvalificere sig til Europa League, ydede man kun sporadisk modstand mod et hjemmehold, der fik let spil.

Cristiano Ronaldo bragte med sit 43. ligamål holdet foran, inden der var gået 20 minutter, og kort efter tordnede han bolden mod den ene opstander på et indirekte frispark.

Men hvis der fortsat var en smule spænding tilbage ved pausen, fik Karim Benzema hurtigt aflivet den med sine to kvikke scoringer i anden halvleg.

Hvis Barcelona vinder over Vallecano og dermed holder liv i titelkampen lidt endnu, kan Real Madrid sikre sig mesterskabet med en sejr i næste weekend på udebane over Athletic Bilbao.

Men der vil hjemmeholdet formentlig yde mere seriøs modstand, end Sevilla magtede på Bernabéu. Oppe i Baskerlandet, hvor Bilbao hører hjemme, har man sædvanligvis meget lidt til overs for holdet fra den spanske hovedstad.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere