Barca-ekspert: Vilanova er et sats

Det kan gå begge veje for Barcelonas nye træner, mener Barcelona-ekspert

Vilanova er et sats, mener ekspert. (Foto: Polfoto)
Vilanova er et sats, mener ekspert. (Foto: Polfoto)

- Det er selvfølgelig et sats. Han er totalt uprøvet i forhold til at stå imod det kæmpemæssige pres, det er at stå i spidsen for én af verdens største klubber.

Sådan vurderer Søren Wennerwald ansættelsen af Tito Vilanova som Josep Guardiolas efterfølger i FC Barcelona.

Læs også: Hvem i alverden er Tito Vilanova?

Han er redaktør for fan-siden fcbarcelona.dk og én af de danskere, der følger den catalanske fodboldklub allernærmest.

Derfor kender han også Tito Vilanova indgående.

- Det rent taktiske og klubmæssige er der ikke noget at være bekymret for som Barcelona-fan. Vilanova kender nemlig klubbens filosofi til fingerspidserne, eftersom han selv er et produkt af Barca’s ungdomsakademi.

- Dér, hvor man kan stille spørgsmålstegn, er blandt andet, om han kan holde styr på en trup med så mange verdensstjerner. Godt nok er det en harmonisk gruppe spillere, han arver. Men man skal ikke tage fejl af, at de alle sammen er vindere med store egoer, vurderer Søren Wennerwald over for ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Derudover kan jeg da godt være lidt skeptisk i forhold til hans evner til at modstå presset og narrestregerne fra en mand som Mourinho. Vilanova har jo aldrig haft mulighed for at vise den side af sig selv.

Læs mere:

Se også: Officielt: Guardiola færdig i FC Barcelona

Ifølge Søren Wennerwald skal man ikke forvente en kæmpe udrensning af Barca-truppen til sommer.

- Nej, det tror jeg ikke, at vi kommer til at se. Barcelona er verdens bedste hold i forvejen, så der er ikke så meget behov for udskiftning. Der har dog været lidt snak om, at Dani Alves og Gerard Piqué ville videre, men derudover tror jeg ikke, der bliver den store udskiftning, siger Wennerwald, der er fortrøstningsfuld på Barcas vegne.

- Godt nok er det et sats med Vilanova, men det var det altså også med Guardiola i sin tid. Han havde kun stået i spidsten for B-holdet i en kort periode, da han blev ansat. Og det endte med at gå meget godt, lyder det.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere