Guardiola: Jeg har ikke lyst til et andet job

Pep Guardiola er træt - og afviser straks at hoppe til et andet trænerjob

Guardiola ved pressekonferencen. (Foto: AP)
Guardiola ved pressekonferencen. (Foto: AP)

Chelsea, AC Milan, det engelske landshold og hvem, der ellers er nævnt som Pep Guardiolas næste arbejdsgiver, kan godt opgive.

- Jeg trænger til at slappe af. Jeg skal slappe af og tænke over fremtiden. Jeg har ikke lyst til at få et andet job nu. Før eller senere vender jeg tilbage. Men det skal ikke være nu.

Med de ord afmonterede den abdicerende FC Barcelona-træner alle spekulationerne, da han først på eftermiddagen annoncerede sin afgang.

De forreste pladser i presserummet var reserveret Barcelonas-spillere. Til stede var ifølge Barca-tv også familie og venner til Pep Guardiola.

Se også: Så træt er han: 'Jeg er brændt ud'

Pep Guardiola trådte afslappet klædt uden jakke. Barberet så han ikke ud til at være blevet siden Champions League-nederlaget til Chelsea tirsdag. Til stede var også præsident for FC Barcelona, Sandro Rosell, og sportsdirektør Andoni Zubizaretta.

Ifølge reporteren fra Barca-tv havde der aldrig været så fyldt i presserummet. Lang tid før, at Pep Guardiola viste sig, flokkedes fotograferne om podiet, hvor han ville sidde, for at få det bedste billede.

De, der er Barcelona-fans, og det var de fleste foran Pep Guardiola, vidste, at øjeblikket var særligt. Barca-tv varmede op med triumferede sekunder fra trænerens fire-årige succestogt tilsat melankolsk musik.

Præsident Rosell sagde tak.

- Tak for alt, hvad du har gjort for Barcelona. Tak for din perfektionisme. Tak for at have repræsenteret Barcelona på din måde. Tak for at have været den bedste træner i vores klubs historie.

Selv om Pep Guardiola har haft for vane at trække sine kontraktforlængelser, var han som sådan allerede i efteråret afklaret omkring, at det ville blive hans sidste sæson.

- I oktober orienterede jeg klubben om, at jeg min tid i klubben var tæt på at nærme sig sin afslutning. Det har ikke været nogen nem beslutning. Jeg ved, hvad jeg forlader. Jeg forlader det bedste. Et sted for privilegier. Jeg undskylder for, at jeg har skabt usikkerhed ved at trække beslutningen, men jeg håber, at I forstår mine bevæggrunde.

Se også: Guardiola hylder sin afløser

Han føler sig udbrændt. Energien og motivationen er ikke, hvad den har været.

En udlægning, der falder fint i tråd med avisen Mundo Deportivos udlægning om, at Pep Guardiola til flere spillere skulle have sagt, at han er ikke længere er i besiddelse af den fornødne entusiasme til det krævende job.

Til gengæld er stoltheden noget større, end da han tiltrådte for snart fire år siden.

- Jeg forlader klubben med fornemmelsen af, at jeg har gjort et godt stykke arbejde. Jeg takker spillerne for at have gjort det muligt at spille de kampe, jeg havde i tankerne. Jeg er stolt over at have været træner for FC Barcelona. Jeg har nydt mit arbejde her, men var jeg fortsat, havde det ikke været godt for klubben.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere