Kongekrigen

Parløb: Selv om begge benægter at gå særlig meget op i rekorden, kan Lionel Messi og Cristiano Ronaldo ikke nægte, at de er færd med et historisk rekord-ridt

Bliver det i dag, at Ronaldo skal overstråle Lionel Messi? (Foto: AP/Andres Kudacki)
Bliver det i dag, at Ronaldo skal overstråle Lionel Messi? (Foto: AP/Andres Kudacki)

For 22 år siden anså man det for usandsynligt, at Hugo Sánchez scoringsrekord for Real Madrid med 38 ligamål i en og samme sæson nogensinde ville blive overgået.

Dertil var præstationen med et mål pr. kamp i gennemsnit næsten for overvældende, og vel specielt her næsten et kvart århundrede senere, hvor konkurrencen med al respekt for fordums tider er skærpet.

Læs også:

Se også: Guardiola: Vi har allerede triumferet

Men Lionel Messi og Cristiano Ronaldo gør med det historiske rekord-ridt, de er i færd med, det umulige muligt.

Som FC Barcelona-træner Pep Guardiola udtrykker det med et lille billede: - Vi er heldige at have Messi og Ronaldo i ligaen. Normalt spiser de hver for sig, men lørdag aften kan man nyde, at de sætter sig ved samme bord for at spise.

Messi bedst i Clásico
Det er vanskeligt at forestille sig, at ikke mindst en af dem kommer til at sætte et afgørende aftryk på El Clásico.

Akkurat, som de har gjort i så mange af sæsonens andre kampe, at det allerede står klart, at der skal skrues ned for helte-fortællingen om Hugo Sánchez til fordel for nutidens og sikkert for altid de største målhelte i spansk fodbold. Dog tyder alt på at det bliver Messi, der vinder kongekrigen i El Clásico.

Se mere:

Se også: Ekspert: Real bør overfalde Barca

Han har i alletiders-Clásico statistik scoret 13 mål mod Ronaldos fem. I Ligaens Clásico-historie bliver det til otte Messi-scoringer mod Ronaldos ene.

Konger er de dog begge, når det gælder samlede scoringer i Ligaen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere