Barcelona har det mentale overtag mod Real

Barcelona skal vinde over Real Madrid for at bevare en realistisk chance for at vinde det spanske mesterskab

Andres Iniesta og FC Barcelonas dominans de senere år spiller Real Madrid et psykologisk puds, mener Asker Hedegaard Boye. (Foto: AP)
Andres Iniesta og FC Barcelonas dominans de senere år spiller Real Madrid et psykologisk puds, mener Asker Hedegaard Boye. (Foto: AP)

Psykologi kan spille en stor rolle i fodbold. Og lige nu har FC Barcelona det psykologiske overtag mod Real Madrid. Det vil Barcelona udnytte, når holdet i aften tager imod Real Madrid.

Storkampen er det sjette El Clásico i denne sæson, og denne gang kan opgøret afgøre det spanske mesterskab. I de seneste 10 indbyrdes opgør har Real Madrid kun vundet én kamp.

Idéhistoriker og fodbolddebattør Asker Hedegaard Boye mener, at Barcelona har været dominerende de seneste år, fordi catalonierne har tilkæmpet sig et mentalt overskud mod Real Madrid.

- Forskellen er der, fordi Barcelona har fået et psykologisk overtag. Barcelona ved, at når de går på banen mod Real Madrid, så har de et overtag på forhånd.

Real er bange
- Selv om de aldrig vil indrømme det, så er Real Madrid-spillerne bange for de her kampe, og hvad de kan udvikle sig til, mener Asker Hedegaard Boye.

Premier League - 21. apr. 2012 - kl. 10:11 Bendtner: Jeg gider ikke glo på Ronaldo

Førerholdet Real Madrid har den seneste måned sløset et solidt forspring på 10 point væk, så Barcelona med en sejr kan bringe sig blot et point efter madrilenerne.

Asker Hedegaard Boye tror, Barcelona vinder i aften.

- Jeg ser Barcelona som favoritter, fordi de er på hjemmebane og er pisket til at vinde den kamp, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at vinde mesterskabet.

Se også: Her ligger guldet i El Clasico

- Og så fordi Barcelona har været Real Madrid spillemæssigt overlegne de seneste mange gange, siger han.

Stor nervøsitet
Det skyldes, at der er stor forskel på de to spanske storklubber og den tilgang, holdene har til fodboldspillet, vurderer Asker Hedegaard Boye.

- Barcelona har et spilkoncept, hvor alle spillere kender deres plads på holdet, og alle ved, hvad de skal gøre i enhver tænkelig situation på banen, fordi de har spillet sammen, siden de var 11-12-13 år gamle.

Se også: Ekspert: Real bør overfalde Barca

- Lige præcis i den slags kampe, hvor nervøsiteten er så stor og spændingsniveauet er så højt, så er det altafgørende, at man har indbyrdes forståelse og kender automatismerne, siger han.

El Clásico fløjtes i gang klokken 20.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere