Messi jager endnu en rekord

Lionel Messi kan tirsdag aften sætte ny målrekord på Camp Nou, når FC Barcelona tager imod klubbens 'onde ånd' Getafe

Lionel Messi kan slå ny rekord for hjemmebanemål på en sæson. (Foto: AP)
Lionel Messi kan slå ny rekord for hjemmebanemål på en sæson. (Foto: AP)

Rekorderne står for fald, hver gang argentinske Lionel Messi løber på banen for FC Barcelona, og i aften gælder det den for flest hjemmebanemål på en sæson.

FC Barcelona tager imod Getafe, og med et enkelt mål i kampen kommer superstjernen op på 28. Et enkelt mere end den nuværende rekord, som han deler med Zarra (50-51) og Baltazar (88-89).

Han har allerede nappet rekorderne for bl.a. flest scoringer i Champions League, flest scoringer i en enkelt Champions League-kamp samt mest scorende Barça-spiller i historien.

Læs også:

Se også: Ny rekord af Messi: Mest scorende i 40 år

Det kan dog gå hen og blive sværere end forventet at få bolden i kassen mod undertippede Getafe. Madrilenerne er nemlig et af de ganske få hold, som har besejret Barcelona i denne sæson.

Det skete 26. november i fjor, hvor det hårdtarbejdende kollektiv fik 1-0 i hus i kraft af en ekstremt defensiv strategi.

Kampen starter kl 21, og vises LIVE på 6'eren.

Når man er så god, som Lionel Messi er, kan det synes svært at dykke ned og udpege få højdepunkter for at illustrere, hvorfor og hvordan han blev historiens mest scorende Barcelona-spiller.

Alligevel skal forsøget gøres, efter Messi tirsdag aften scorede tre mål i kampen mod Granada, hvilket betød, at den 24-årige spiller brød Cesar Rodriguez 60 år gamle rekord. Messi er nu noteret for 234 officielle pletskud for Barcelona.

* Første officielle mål

I en alder af 17 år, 10 måneder og syv dage scorede Messi sit første Barca-mål i en ligakamp mod Albacete. Ronaldinho stod for assisten, og hjemmebanepublikummet i Barcelona rejste sig i applaus for at byde Messi velkommen på måltavlen. Siden har de rejst sig mange gange for at hylde den imponerende argentiner.

* Hattrick mod Real Madrid

Messi har leveret mange vigtige mål for Barcelona - ikke mindst i kampene mod ærkerivalerne Real Madrid. I marts 2007 var Messi dog exceptionelt værdsat af Barca-fansene, da han med tre scoringer sørgede for, at kampen endte 3-3. Det var første gang i 12 år, at en spiller scorede hattrick i en kamp mellem de to storklubber.

* Efterligning af Maradona-klassiker

Messi er blevet kaldt den nye Maradona, og fodboldfolk over hele verden har diskuteret, hvorvidt han er eller bliver større end landsmanden Diego Maradona. Mod Getafe i april 2007 udførte Messi tilmed en kopi af Maradonas berømte VM-mål i en kamp mod 1986 mod England. Soloshowet begyndte i begge tilfælde på egen banehalvdel, hvorefter modstandere blev sat af på stribe, inden bolden til sidst blev sendt i nettet.

* Topscorer i Champions League

Lionel Messi er blevet kåret til verdens bedste fodboldspiller flere gange, og han er også løbet med titlen som topscorer i Champions League de seneste tre sæsoner med henholdsvis 9, 8 og 12 fuldtræffere. Igen i denne sæson ligner han turneringens topscorer. Han har allerede nettet 12 gange forud for kvartfinalerne. Bayerns Mario Gomez er tættest på med 10 mål.

* Målamok på den største scene

Flere gange har Messi vist, at når først sigtekornet er korrekt indstillet, og det er det tit, så hagler målene ind bag modstandernes målmænd. Selv på den største europæiske scene i Champions League-turneringen leverer han spektakulære målshow. I april 2010 nettede han fire gange i en kamp mod Arsenal, og i den igangværende sæson har han slået rekorden for flest mål i samme kamp, det skete tidligere i marts i år, da han nettede fem gange i 7-1-sejren over Leverkusen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere