Messi holdt liv i Barça-håbet

Barcelona har fortsat teoretisk mesterskabschance efter Messis sene scoring mod Atlético Madrid

Lionel Messi skaffede Barcelona sejren med et frisparksmål kort før tid. (Foto: AP)
Lionel Messi skaffede Barcelona sejren med et frisparksmål kort før tid. (Foto: AP)

Få timer før opgøret på Vicente Calederón mellem Atlético og Barcelona havde Real Madrid lagt maksimalt pres på catalonierne med en spinkel 1-0-sejr over Rayo Vallecano.

Dermed var der skabt et hul på ufattelige 13 point mellem spansk fodbolds to mastodonter, men en sen Lionel Messi-scoring mod Atlético sørgede for atter at bringe Real Madrids føring ned på ’blot’ ti point i toppen af La Liga.

Det var også den lille argentiner, der var hovedarkitekten bag Barcelonas føringsmål i Madrid. Troldmanden rykkede på tværs på kanten af Atléticos straffesparksfelt, fandt med en tværpasning Cesc Fábregas, som centrede fladt ind til Dani Alves’ lette scoring.

Se også: Mourinho: Vi burde ikke have vundet

I de foregående sæsoner ville Barcelona-maskinen fra da af have kørt modstanderne over, men endnu engang kom cataloniernes udebaneproblemer i indeværende sæson til udtryk, da de straks fra anden halvlegs start overlod for meget initiativ til Atlético.

Blot fire minutter efter pausen var det endnu en Barca-akilleshæl - dødboldene i eget felt - der kostede dyrt. Hjemmeholdets Falcao stod helt umarkeret ved bageste stolpe og kunne let flugte udligningen i nettet.

Messi, der fik en advarsel i forbindelse med en underkendt scoring i første halvleg og som derfor misser næste weekends hjemmekamp mod Sporting Gijon, forsøgte igen og igen at sætte sine offensive holdkammerater i scene, men uden held. Så besluttede det argentinske geni sig for at tage sagen i egne fødder. Mens Atlético-spillerne var ved at sætte en mur op i forbindelse med et frispark til venstre for eget mål, skyndte Messi sig ti minutter før slutfløjtet at sparke bolden i en høj, flot bue over i det lange hjørne.

Se også: TV: Vild hælscoring af Ronaldo

Argentineren har nu i sæsonens 24 ligakampe scoret 28 mål, ét færre end Cristiano Ronaldo øverst på topscorerlisten.

Mod slutningen pressede hjemmeholdet gevaldigt på. Der burde afgjort være fløjtet for straffespark til Atlético, da Barcelonas Sergio Busquets havde hånd på bolden i eget felt og derudover skulle gæsterne prise sig lykkelige for målmand Váldes, som agerede redningsmand i flere pressede situationer.

Barcelona er nu noteret for 54 point, Real Madrid har 64 og der resterer 14 runder af Primera División.

1 af 2 Lionel Messi har nu scoret 28 mål i 24 ligakampe. (Foto: AP)
2 af 2 Lionel Messi skaffede Barcelona sejren med et frisparksmål kort før tid. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer