Jakobsen undgik mareridtet - nu fast mand

Den tidligere AaB’er Michael Jakobsen er gået fra ingenting til stamspiller i spanske Almería

Jakobsen har fået store oplevelser i Spanien. Her i kamp mod Real Madrid sidste vinter (Arkivfoto: AP)
Jakobsen har fået store oplevelser i Spanien. Her i kamp mod Real Madrid sidste vinter (Arkivfoto: AP)

Sproget kunne han ikke, træneren gad ham ikke, og han var sendt så langt ud i kulden, som man nu kan komme i Middelhavsbyen Almería.

Udlandseventyret, Michael Jakobsen indledte i sommerpausen 2010, var tæt på at ende i det rene mareridt.

TV: Se Michael Jakobsens svinske tackling

Men den tidligere AaB’er var aldrig på nippet til at skrige ’så sælg mig dog’, og i dag er han beviset på, at tålmodighed betaler sig. En Señor stædig med rødbedefarvet dansk pas.

- Jeg giver ikke op så let. Generelt er jeg et positivt menneske, der prøver at få det bedste ud af tingene.

Tilhører du den stædige type?

- Det ved jeg ikke. Jeg vil bare gerne lykkes med det, jeg har gang i, og så må man bruge den tid, der kræves, siger han efter i denne sæson at være sprunget ud som stamspiller.

Hans succes er ikke kommet, fordi klubben har solgt en masse stjerner efter nedrykningen fra La Liga. De andre forsvarsspillere, han kæmpede om pladserne med, er der stadig.

Alligevel er danskeren, der er flyttet fra venstre back til midterforsvaret, blevet en af Almería-træner Lucas Alcaraz’ foretrukne.

- Det er nemmere at være midterforsvarer i Spanien, fordi du som back kommer til at stå over for så mange dygtige kantspillere, fortæller 26-årige Michael Jakobsen med det overskud, der kommer af at have overvundet en krise.

Helhjertet indsats
– Alt bliver hele tiden bedre og bedre. Foruden at spille fast, har jeg lært sproget og behøver for eksempel ikke længere hjælp til at tale med træneren.

Det har også været afgørende for Michael Jakobsen i den lange tilvænningsperiode til spansk fodbold, at han hver gang har ydet 100 procent til træning og bagefter har været god til ikke at bekymre sig over, hvordan det gik på jobbet.

– Undervejs fik vi familieforøgelse, så det hjalp også til, at jeg alligevel trivedes hernede, siger Michael Jakobsen, der er noteret for fem kampe på A-landsholdet, men ikke har spillet for Morten Olsens udvalgte siden 2009.