Skuffet Guardiola: Real ligner en vinder

Efter lørdagens nederlag ligger FC Barcelona syv point efter topholdet fra Real Madrid

Hvis FC Barcelona skal forsvare mesterskabet i den spanske liga, så afhænger det af ærkerivalen Real Madrid.

Det erkender FC Barcelonas træner, Pep Guardiola, efter Messi og co. lørdag tabte 2-3 på udebane til Osasuna.

- Vi vil prøve at forsvare vores Champions League-titel og så gå efter hver kamp i La Liga. Vi må se, hvad der sker.

- Men vi er betydeligt bagefter (Real Madrid, red.), og jeg tror, at forspringet bliver endnu større søndag. Ligaen bliver sværere for os nu, siger Barcelona-træneren.

Syv point efter
Lionel Messi og holdkammeraterne ligger nu syv point efter topholdet Real Madrid, og madrilenerne kan søndag øge afstanden yderligere med en sejr over Levante.

FC Barcelona fik den værst tænkelige start mod Osasuna, der allerede kom foran efter fem minutter ved Dejan Lekic.

Han var også manden bag Osasunas 2-0-mål, da den serbiske forward modtog en aflevering fra højrekanten og dirigerede den over målstregen.

Barcelona-træner Guardiola satsede offensivt efter pausen, og det gav et hurtigt reduceringsmål til 1-2 ved Alexis Sánchez.

Svært for os
Men allerede få minutter efter øgede Osasuna igen til en tomålsføring. Og selvom indskiftede Cristian Tello reducerede til 2-3 for Barcelona i en hektisk slutfase, så kom Guardiolas mandskab aldrig tættere på sejren.

- I anden halvleg spillede vi godt på banen, men vi skulle have gjort det bedre i første halvleg. Det var svært for os at komme ind i kampen, men vi må lykønske Osasuna, siger Pep Guardiola.

Men selvom Barcelona-træneren erkender, at det nu bliver svært at vinde den spanske liga i år, så tager Real Madrid ikke mesterskabet på forskud.

- I februar har vi nogle sværere kampe end Barcelona, da vi skal møde Levante, Racing Santander, Rayo Vallecano og til sidst Espanyol, siger træneren for Real Madrid, Jose Mourinho.