Annonce:
Annonce:

Barça tog rekordsejr i Madrid

Rekorderne stod i kø, da FC Barcelona igen gjorde det slemme ved arvefjenden Real Madrid

FC Barcelona tog endnu engang det længste strå mod arvefjenden. (Foto: AP)
FC Barcelona tog endnu engang det længste strå mod arvefjenden. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold

Det skulle have været kampen, hvor succes-hungrende Real Madrid omsider fik stødt ærkerivalerne fra FC Barcelona fra den spanske fodboldtrone.

I stedet blev lørdagens udgave af El Clásico på Santiago Bernabeu endnu en triumf for catalanerne, der med en 3-1 sejr kom på omgangshøjde med hovedstadsklubben i toppen af Primera Division - og samtidig satte en klassiker-rekord eller tre.

For nu er det syv La Liga-opgør siden, madrilenerne fik bugt med fjenden, hvilket er en tangering af rekorden, som blev sat i perioden 1932-35. Samtidig satte målscorer Xavi rekord med sin kamp nummer 600 for Barcelona, mens Lionel Messi, der undtagelsesvis ikke kom på tavlen, med 293 kampe i den stribede trøje er den udlænding med flest kampe for klubben.

Rekorder er guf for statistikere, men det bliver nu næppe dem, der løber med overskrifterne.

Annonce:

For på trods af, at José Mourinhos tropper for første gang i umindelige tider gik ind til klassikeren som små favoritter, så blev kampen endnu et tydeligt bevis på, at individualisterne fra Madrid stadigvæk ikke er i stand til at matche kollektivet fra Barcelona.

Eventyrlig start
Det begyndte ellers eventyrligt for de sejrshungrende værter, da Karim Benzema allerede efter 21 sekunder - endnu en El Clásico-rekord - fik Santiago Bernabeus tribuner til at skælve under den madrilenske jubel med sit føringsmål.

Han kunne takke Viktor Valdes, der siden selv satte rekord som ubesejret i 11 El Clásico-kampe i træk, for straks efter kick off helt håbløst at sparke bolden ud i fødderne på Angel Di Maria.

Argentineren fik noget heldig sendt bolden tilbage i feltet, hvor Benzema ikke svigtede.

Men målet skulle vise sig at indgive hjemmeholdet og dets tilhængere falske forhåbninger.

For stille og roligt overtog Barcelona, hvor Cesc Fabregas og Alexis Sanchez noget overraskende var foretrukket som Messis angrebsmakkere, taktstokken, som det er set så ofte i de seneste sæsoner.

Annonce:

Ulige kamp
Allerede efter seks minutter måtte Iker Casillas diske op med en fin redning på Messis afslutning, og efter en halv time gik det galt.

Her fandt Messi Alexis Sanchez med en fremragende stikning og chileneren svigtede ikke.

1-1 holdt til pausen, men jævnbyrdigheden blev mindre minut for minut.

Og selv om Xavis skud fra distancen blev rettet af på Marcello, så kunne vel kun de færreste indvende noget mod Barcelona-playmakerens scoring efter 53 minutter.

Ronaldo svigtede
Real Madrid fik en gylden mulighed for udligning midt i anden halvleg, men en meget skuffende Cristiano Ronaldo headede Xabi Alonsos fine indlæg forbi fra tæt hold, og minutter efter lå bolden så i nettet i den anden ende, da Cesc Fabregas effektfuldt pandede Daniel Alves indlæg i nettet.

Dermed er status quo foreløbigt bevaret i spansk fodbold, hvor Real Madrid nu må slikke sårene inden næste opgave, mens FC Barcelona stadig kan nyde udsigten fra den spanske fodboldtrone.

Se startopstillinger, udskiftninger og øvrig statistik her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: