Laudrup klar til Olsens job

Michael Laudrup stopper senest til sommer i RCD Mallorca

Michael Laudrups dage i Mallorca synes talte, og så er vejen banet for, at han afløser Morten Olsen som dansk landstræner.  (Foto: andreas l. eriksson/stella pictures)
Michael Laudrups dage i Mallorca synes talte, og så er vejen banet for, at han afløser Morten Olsen som dansk landstræner. (Foto: andreas l. eriksson/stella pictures)

PALMA (Ekstra Bladet): Værsgo, DBU.

Michael Laudrups karriere som træner for RCD Mallorca slutter definitivt senest til sommer. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har sportsdirektør Lorenzo Serra Ferrer endegyldigt besluttet, at Michael Laudrup ikke skal tilbydes en forlængelse, når kontrakten udløber efter denne sæson.

Sportsdirektøren håber ligefrem på, at resultaterne vil mage sig således, at han kan finde opbakning til at sparke danskeren ud inden da, og han har ifølge spanske medier allerede været i kontakt med en mulig afløser for Laudrup.

Lorenzo Serra Ferrer kan som sportsdirektør egenhændigt beslutte, at Laudrups kontrakt ikke skal forlænges.

– Serra Ferrer kan selv bestemme det. Han er den ansvarlige i klubben, siger Miguel Ramis fra avisen Diari de Balears.

Hans udsagn bekræftes af en af Ekstra Bladets kilder i RCD Mallorca.

Laudrup har offentligt kritiseret Serra Ferrer for stærkt manglende evner udi spillerhandler og jobbet som sportsdirektør generelt. Det har resulteret i en total koldfront mellem de to.

Derfor er det også omsonst for Laudrups vedkommende at tænke på en forlængelse af samarbejdet, så længe Serra Ferrer har det overordnede, sportslige ansvar. Og med 48 procent af aktierne giver Serra Ferrer ikke det sportslige ansvar frivilligt fra sig.

Søndagens udekamp mod Betis understregede det iskolde forhold mellem de stridende parter: Laudrup og Serra Ferrer mælede ikke et ord med hinanden.

Ferrer rejste alene
Sportsdirektøren fløj ikke sammen med Laudrup og resten af holdet til Sevilla, men rejste alene. Han indkvarterede sig på et andet hotel end de andre, og han undlod ifølge Ekstra Bladets oplysninger også at rejse hjem sammen med holdet.

Allerede inden turen til Sevilla havde Serra Ferrer ifølge en spansk avis været i kontakt med sin favorit til at afløse Laudrup på trænerposten, selv om Laudrups tropper på det tidspunkt endnu kun havde spillet én kamp i sæsonen og havde maksimumpoint.

Serra Ferrers ønskede erstatning skulle være Joaquín Caparrós, og avisen Ultima Hora har citeret en person meget tæt på træneren for at sige:

– Vi har ikke tilbudt os, det er Lorenzo Serra Ferrer, der har kontaktet Caparrós i sidste uge. Mallorca er helt vilde for at få ham.

Joaquín Caparrós har efterfølgende på sin twitter-profil afvist, at nogen fra Mallorca ’har været i kontakt med ham eller folk omkring ham’. Han nævner ikke, om et skifte til Mallorca kunne være en mulighed.

Hvis Serra Ferrer vil fyre Laudrup før kontraktens udløb, skal sportsdirektøren bruge opbakning fra den øvrige ledelse. Den står ifølge Laudrup på danskerens side – så længe resultaterne tillader det.