Spansk ekspert: Stadig job til Laudrup

- Michael Laudrup har stadig et godt navn i Spanien, siger Marcas fodboldredaktør

Michael Laudrup meddelte i dag via Politiken, at han ikke - i hvert fald pt. - vil være dansk landstræner. (Foto: Lars Poulsen)
Michael Laudrup meddelte i dag via Politiken, at han ikke - i hvert fald pt. - vil være dansk landstræner. (Foto: Lars Poulsen)

Michael Laudrup meldte sig i dag ud af kapløbet om at blive dansk landstræner, når Morten Olsens kontrakt udløber næste sommer.

- Jeg er ikke i spil som afløser for Morten Olsen. DBU har kontaktet mig et par gange, senest for få dage siden for at høre min beslutning, og nu jeg synes jeg, at den ikke længere skal hænge i luften og flagre, siger Laudrup til politiken.dk i dag.

Læs også:
Kjær forbavset over Laudrup-beslutning
Ekspert om Laudrup-nej: Øv!

Laudrup takker nej til landsholdet

Da han samtidig med al sandsynlighed er færdig som Mallorca-træner senest til sommer, når hans nuværende kontrakt udløber, melder spørgsmålet sig, hvad hans næste skridt i trænerkarrieren så skal være.

- Han kan godt finde et andet job i Spanien næste år, vurderer sportsavisen Marcas fodboldredaktør Pablo Brotons overfor ekstrabladet.dk.

Et job i en mellemklub
- Michael Laudrup har stadig et godt navn i Spanien. Det havde han som spiller, og det har han også træner efter sine job i Getafe og sidste år i Mallorca. Han reddede Mallorca fra nedrykning i fjor, og det var ikke let med alle klubbens problemer.

- Det er selvfølgelig for tidligt at sige noget om hvor, men efter min mening skal han se sig om efter et job i en mellemklub. Det bliver næppe i en af de store klubber som Valencia, Sevilla eller Atletico Madrid endnu, siger Pablo Brotons til ekstrabladet.dk.

Den nu 47-årige Laudrup indledte sin trænerkarriere som assistenttræner på landsholdet i 2000, og fortsatte efter to sæsoner som Brøndby-træner i fire sæsoner. Derefter gik turen til Getafe, Spartak Moskva og for godt et år siden Mallorca.

En melding til spanske klubber
- Hvis han venter to-tre måneder mere, så kunne han trænge sig selv op i en krog, og måske ville der være nogle spanske klubber, der ville holde sig væk. Det er en typisk udmelding fra Laudrup på nuværende tidspunkt, hvor han melder klart fra, og siger at han vil noget andet, siger DR's fodboldekspert Jan Kalborg til nyhedsbureauet Ritzau.

- Jeg ærgrer mig på dansk fodbolds vegne, men han skal nok blive landstræner på et tidspunkt. Han skal ud og forfølge sine muligheder ude i det store Europa og være klubtræner de næste tre-fire år, siger Kalborg.