Laudrups oprør: Sikrede sig opbakning

Michael Laudrup havde inden sit oprør mod Mallorcas sportsdirektør sikret sig den øvrige ledelses opbakning

Michael Laudrup sikrede sig, at han har den øvrige ledelse på sin side, inden han gik til angreb på sportsdirektør Serra Ferrer. (Foto: AP)
Michael Laudrup sikrede sig, at han har den øvrige ledelse på sin side, inden han gik til angreb på sportsdirektør Serra Ferrer. (Foto: AP)

PALMA (Ekstra Bladet): Glem alt om affekt-handlinger. Michael Laudrups voldsomme verbale angreb på RCD Mallorcas sportsdirektør og vicepræsident Serra Ferrer var nøje planlagt. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger havde Michael Laudrup inden sit angreb sikret sig total opbakning fra klubbens øvrige ledelse.

Problemerne omkring Serra Ferrers rolle havde længe ulmet, og da transfervinduet lukkede med nyt kaos og ufuldendte sportslige løsninger, faldt de sidste brikker på plads.

Laudrup i åben krig med chefen

På et pressemøde udstillede Laudrup sportsdirektørens manglende evner både generelt og i forhold til de mangelfulde erstatninger på to nøglepositioner.

- Det var for fanden også det, der skete for syv måneder siden. Det er jo fuldstændig deja-vu. Sådan kan man jo ikke arbejde, sagde Laudrup blandt andet.

Laudrup havde på forhånd hørt, at præsident Cladera havde haft til hensigt at gå af denne sommer, fordi han var træt af Serra Ferrer, men at Nadal-familien overtalte Cladera til at blive.

Laudrup hørte også, at de tre administradores, som holder øje med klubbens transaktioner, så længe den er under frivillig administration, heller ikke havde det nemt med Serra Ferrer.

De støttede ansættelsen af Terassa og gennemtrumfede, at Serra Ferrer ikke længere kan gennemføre store transaktioner alene.

En fyring af Laudrup må høre under sådanne store ting, der nu også kræver godkendelse af enten præsident eller direktør.

Indkøb blev undermineret
Præsidenten gav Laudrup sin opbakning, og transfervinduet gjorde også endegyldigt direktør Terassa til Serra Ferrer-modstander. Han var rødglødende, da han fortalte, at han havde fået skylden for det tragikomiske køb af angriberen Ogumjimi på den forkerte side af FIFA’s deadline, selv om Serra Ferrer havde styret alt omkring handlen.

Af Nadal-familien fik Laudrup ifølge Ekstra Bladets kilder at vide, at de står på hans side. Ikke på grund af den fælles fortid i Barcelona, men fordi det hele sejler omkring Serra Ferrer. Nadal-familien er måske Laudrups vigtigste og mest magtfulde venner.

Nadal-familien kunne – som Laudrups andre ligesindede – ud over de generelle problemer også se, at alle de lækkede transferhistorier underminerede klubbens muligheder for de nødvendige køb.

Når Laudrup tager til træning i eftermiddag, er det afgørende således ikke, om han har opbakning, men om opbakningen også udmønter sig i handling. At hans allierede ikke løber fra alle tidligere tilkendegivelser i det afgørende øjeblik.