Laudrup: Kom til Spanien, Christian

Løfter arven: Michael Laudrup er ikke i tvivl. Næste skridt for stortalentet er i Spanien

Christian Eriksen opfordres til at gå i Michael Laudrups fodspor - af ikonet selv. (Foto: Claus Bonnerup)
Christian Eriksen opfordres til at gå i Michael Laudrups fodspor - af ikonet selv. (Foto: Claus Bonnerup)

PALMA (Ekstra Bladet): Michael Laudrup er fuld af roser til Danmarks i øjeblikket ubetinget største fodboldhåb. Ikke kun i forhold til spillet på banen, men især i forhold til den modenhed, som 19-årige Christian Eriksen udviser i overvejelserne om sin fremtidige karriere.

– Han virker som en gut, der bruger det indvendige af hovedet og siger ’jeg er ung, og jeg har tid nok. Lige nu er det vigtigste at spille.

– Han efterlader os udenforstående et indtryk af, at han tænker sig om i forhold til, hvad han skal gøre og i forhold til at prøve at planlægge sin karriere, så godt man nu kan. Jeg synes, han har truffet nogle gode valg, siger Michael Laudrup.

Godt det ikke blev City
Danmarks største fodboldspiller nogen sinde kender om nogen prisen for valgene i de unge år, og der er skrevet tykke analyser af den unge Laudrups kontrakt med Juventus, der endte med et til dels godt - men også meget pinefuldt ophold i Lazio.

For Christian Eriksens vedkommende har Laudrup bidt mærke i historien om muligheden for et skifte til Manchester City, som Eriksen - ifølge sin agent - afslog. Og det var ganske fornuftigt, mener den tidligere superstjerne.

– Det er et rigtig godt at valg at blive i Ajax indtil videre, og hvis han har muligheden for et godt skifte væk, skal han overveje, hvilket trin der er det bedste for ham næste gang. Hvilket land han vil passe bedst til. Det er klart, at skridtet væk fra Holland må være til en af de fire store ligaer, siger Laudrup.

– Hvor mener du, han vil få mest ud af det med sin spillestil?

– Jeg vil sige Spanien.

La Liga gav Michael Laudrup karrierens bedste år, og når han bliver spurgt, tøver han ikke med at hædre landet og fodboldfilosofien.

Christian Eriksen har nævnt, at den eneste klub, der kan lokke ham væk fra Ajax i det kommende år, er Barcelona. Som sådan giver den unge stjerne yderligere næring til en sammenligning, danske drømmere gerne vil svælge i –?sammenligningen mellem Eriksen og netop Michael Laudrup.

Laudrup vil ikke forholde sig til rimeligheden i sammenligningen. Han mener ikke, han er den rigtige til at vurdere det. Han siger kun:

Kæmpe-talent
– Sådanne sammenligninger er måske mere en ros til os, der har spillet, end til de nye –?men det er selvfølgelig også en ros til de nye, for det betyder jo, at man tror, de kan nå et niveau.

Spørgsmålet er så, hvilket niveau Eriksen kan nå, og det vil Laudrup gerne give et bud på.

– Han er et KÆMPE-talent, som allerede nu spiller for Ajax lige neden under den absolutte europæiske top, og det er rigtig flot, at Christian i den alder spiller fast der.

– Hvor langt han kan nå, kommer ikke kun an på ham. Det kommer også an på hans omgivelser og på, hvor han spiller. Man bliver jo bedre, jo bedre medspillere man spiller sammen med, siger Laudrup.