Forrygende Messi nedlagde Zaragoza

Et hattrick og tildeling af straffespark gav verdens bedste fodboldspiller hovedrollen i stærkt underholdende ligakamp mod Zaragoza søndag

Ingen over - og ingen ved siden af.

Lionel Messi er bare verdens bedste fodboldspiller. Efter FC Barcelonas kamp mod Real Zaragoza søndag aften må selv den sidste skeptiker give op.

Hvad den mand bedriver på en fodboldbane bringer tankerne tilbage til andre Barca-legender som Maradona, Ronaldo og Rivaldo, der i tv-klippet herunder har scoret prægtige mål for den catalanske storklub.

Messi var enehersker på banen, da FC Barcelona søndag vandt 4-2 på La Romareda i Zaragoza over et hjemmehold, der bestemt ikke var uden chancer i en underholdende kamp.

Ren verdensklasse
Men med ét mål før pausen og to efter sikrede Messi sin klub tre vigtige point i topstriden med Real Madrid. Og personligt nåede han op på otte træffere alene i denne uge. Tre mod Valencia sidste søndag, to mod Stuttgart i Champions League og nu tre igen.

Især de to sidste fortjener klapsalver og respekt. Først erobrede argentineren bolden nær midterlinien og stormede mod mål, afdriblede et par stykker og høvlede bolden i mål ved den fjerneste stolpe. Et mål der minder om et tilsvarende, Ronaldo lavede i midten af halvfemserne for samme klub.

12 minutter senere erobrede han igen bolden oppe på midten, spillede den til Iniesta, der tog den med frem. Messi modtog bolden igen, trak ind i banen og lagde den elegant ind i det korte hjørne.

Verdensklasse. Zaragoza var knækket - troede man. Colunga reducerede, men fokus var på Barcas offensiv. Hvordan kunne den være andet?

Skidt dag for Zlatan
En anden der måtte bukke sig denne søndag aften var Zlatan Ibrahimovic. Den højt profilerede svensker havde en af de dage, hvor støvlerne er skruet helt forkert på.

Kort inden Messis tredje scoring havde Zlatan en 'direktør', hvor selv Zaragozas keeper var væk. Men helt utroligt ramte han tribunen frem for målet.

At han så fulgte op med to tilsvarende afbrændere i de følgende minutter må bare give ekstra tid for kiropraktoren. Ja, manden render jo og bøjer hovedet igen og igen.

Colunga gav Zaragoza håb
Men kampen var ikke slut. Så langt fra da. Colunga fik såmænd reduceret igen, hvad der gav hjemmeholdet ny tro.

Men så tog Messi over igen. En pragtfuld dribletur endte med, at Zaragozas defensiv måtte trække i bremsen og vælte den lille mand. Straffespark.

En hel fodboldverden må have siddet og håbet på, at Messi selv skulle sparke. Men nej, bolden blev givet til Ibrahimovic, der med en sikker scoring fik rettet op på en ikke alt for opløftende aften.

Og således sluttede en herlig fodboldoplevelse, der bragte Barca op á point med Real Madrid i toppen af ligaen.

Se flere klassemål af Barcelonas mange legender her

1 af 2 Zlatan og Messi stod for de fire scoringer mod Zaragoza. (Foto: AP)
2 af 2 Maxwell og Busquets løfter stjernen over dem alle op i en guldstol i søndagens kamp mod Zaragoza. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Arsenal-direktør er i Tyskland: Håber på aftale med Aubameyang
Officielt: Crystal Palace lejer svensker i Benfica
Brøndby-testkamp er blevet udsat: Holdene sidder fast i trafikken
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen