De gode mod de onde på Camp Nou

Verdens største klubopgør spilles søndag på Camp Nou. På grund af Real Madrids mange nyindkøbte spillere har kampen mod FC Barcelona fået endnu et tvist

Sergio Ramos og Xavi Hernández i nærkamp. Søndag venter en ny duel på Camp Nou. (Foto: AP)
Sergio Ramos og Xavi Hernández i nærkamp. Søndag venter en ny duel på Camp Nou. (Foto: AP)

En milliard mennesker kigger med på søndag, når FC Barcelona og Real Madrid på Camp Nou endnu engang mødes i "El Classico".

Det er den første styrkeprøve i denne sæson mellem hjemmeholdet, der er spansk mester, spansk pokalvinder og Champions League-vinder, og udeholdet, der i sommerpausen købte spillere for næsten to milliarder kroner.

To, der følger opgøret med særlig interesse, er Martin Tønner og Bo Kampmann Walther. Førstnævnte har i år udgivet bogen "Den våbenløse hær" om FC Barcelona, og sidstnævnte står bag bogen "Madridismo", som beskriver Real Madrids historie.

Især Bo Kampmann Walther har lidt uro i kroppen forud for opgøret.

- Det gør ondt helt ned i min sjæl at sige det, men søndagens kamp er en test af, om Real Madrid er lige så god som Barcelona. Spørgsmålet er ikke, hvem der er bedst, men om Real Madrid kan måle sig med et mandskab, som uden at anstrenge sig og med skadede stjernespillere slog Inter med 2-0 i midtugen, siger han.

Talenter vs. pengepungen
Hvert opgør mellem de to hold har deres egen historie. Denne gang er historien dikteret af Real Madrids indkøb af spillere som Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema og Xabi Alonso. Ifølge Martin Tønner, der bor i Barcelona, har inkøbsraseriet været med til at forstærke de to klubbers modsætningsforhold.

- Hernede taler man om cantera mod cartera. Altså ungdomsafdelingen mod tegnebogen. Især her i Barcelona, men også generelt, er det de gode mod de onde. De onde er Real Madrid, der i en økonomisk krisetid med 18 procents arbejdsløshed pludselig køber fuldstændig vanvittigt ind, siger han.

Flere af de to holds største stjerner har kæmpet mod skader de seneste uger, men det tyder på, at Cristiano Ronaldo kommer på banen, og at småskadede Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi er med i FC Barcelonas startopstilling.

Martin Tønner regner med, at hans hjerteklub vinder, hvis Xavi og Andrés Iniesta igen spiller, som de gjorde tirsdag mod Inter. Men han er ikke tryg ved Real Madrids nye stjerner.

Uafhængige af bobler i tiden
- Real Madrid har nogle farlige spillere, der kan afgøre kampen, selv om spillet ikke flyder. Men spillet er lige så vigtigt som resultatet. Real Madrid har haft sin bedste start i cirka 20 år rent pointmæssigt, men alligevel har aviserne skrevet om krise. Det siger noget om det ekstremt høje æstetiske krav, der er i spansk fodbold, siger Martin Tønner.

Bo Kampmann Walther tør slet ikke spå om resultatet.

- Jeg har aldrig en klar mavefornemmelse inden disse opgør - i hvert fald ikke en, jeg kan bruge til noget. Kampene mellem Barcelona og Real Madrid er uafhængige bobler i tiden. Uanset, hvordan tabellen ser ud, så er kampene altid åbne, og forsvarerne har en tendens til at tage på nogle gevaldige skovture.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere