Laudrup har ingen favorit i El Classico

Det betyder ikke noget for Michael Laudrup, hvem der vinder søndagens klassiker mellem Real Madrid og FC Barcelona

- Jeg er ligeglad med hvem der vinder, de er mine hold begge to, siger Michael Laudrup før Barcelona og Real Madrid mødes i morgen (Foito: AP)
- Jeg er ligeglad med hvem der vinder, de er mine hold begge to, siger Michael Laudrup før Barcelona og Real Madrid mødes i morgen (Foito: AP)

Michael Laudrup har ingen favorit, når hans to tidligere klubber Real Madrid og Barcelona søndag mødes i det klassiske arvefjendeopgør, der i Spanien bærer navnet "El Classico".

- Det spørgsmål, jeg oftest er blevet stillet, siden jeg trak mig tilbage i 1998, er, om jeg bedst kan lide Barcelona eller Real. Hvad er det egentlig for et spørgsmål? Jeg er ligeglad med, hvem der vinder. Det er mine hold - begge to, siger Laudrup i et interview med BBC.

Danskeren er en af meget få spillere, der har spillet for begge klubber, og han husker tydeligt sin første tilbagevenden til Camp Nou som Real Madrid-spiller.

- Det viste sig at blive en rædselsfuld oplevelse for mig. Næsten 100.000 mennesker piftede, hver gang jeg havde bolden, og det er den eneste gang i min karriere, at ting uden for banen har påvirket mig. Jeg spillede meget dårligt, siger Laudrup og slår fast, at han godt forstår fansenes reaktion den aften i Barcelona.

- Jeg var en helt, der skiftede over til fjenden og nu kom tilbage. Jeg vil altid huske Valdanos (Real-træner, red.) ord på vej hjem i flyveren. Han sagde: "Michael, i aften forstod jeg, hvor meget de elskede dig." Jeg var naturligvis ked af det, men jeg tror, at han havde ret, siger Laudrup, der peger på, at der er spillere i de to klubber, som ville have sværere ved at lave det skifte, han lavede.

- Jeg er trods alt dansker. Jeg er ikke catalaner. Jeg er ikke født i Madrid. Jeg var ikke opvokset i nogen af klubberne og forlod ikke nogen i vrede. Det er ikke det samme, hvis Lionel Messi eller Andrés Iniesta tog til Real Madrid, eller hvis Iker Casillas tog til Barcelona. Det er slet ikke det samme, for de gutter har været i klubberne, siden de var drenge.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere