Alonso afviser Real-hovedrolle

Stabiliteten på Real Madrids midtbane er kommet efter Xabi Alonsos ankomst, men generalen afviser at have en nøglerolle

Xabi Alonso har allerede vist sit værd for Real Madrid denne sæson. Hans kvaliteter var stærkt savnede i pokalkampene på Alcorcón, der vandt samlet 4-1. (Foto: AP)
Xabi Alonso har allerede vist sit værd for Real Madrid denne sæson. Hans kvaliteter var stærkt savnede i pokalkampene på Alcorcón, der vandt samlet 4-1. (Foto: AP)

Det er en ydmyg Xabi Alonso, der forholder sig til positionen som omdrejningspunktet på Real Madrids succesrige mandskab foreløbig denne sæson.

Den tidligere Real Sociedad- og Liverpool-spiller er kommet til i sommerpausen og har fået sat skik på det evigt offensive mandskabs defensive midtbane.

Men Alonso afviser, at han er årsagen til, at der er kommet styr på midtbanen.

- Én spiller kan ikke ene mand genskabe ro og orden. Vi skal gøre det sammen - ud fra én samlet tankegang, siger han til magasinet Hala Madrid.

Cheftræner Manuel Pellegrini hentede bevidst Alonso til rollen som det centrale omdrejningspunkt.

Linket mellem forsvar og angreb
- Jeg har det job (at samle holdet, red.), fordi jeg er spilleren, der er tættest på alle holdkammeraterne og dermed er den, der kommunikerer med alle.

- Træneren kræver, at jeg skaber balance på midtbanen og samtidig søger og skaber muligheder for mine holdkammerater. Jeg nyder rollen og håber, at det kan fortsætte med at gå godt, siger Alonso.

- Grundlæggende skal jeg gøre det, jeg altid gør. Jeg er linket mellem forsvar og angreb på holdet. Jeg skal sikre, at bolden bevæger sig hurtigt og jeg skal være det rette sted hele tiden, så holdet ikke kollapser, siger han.

Hvis Alonso dermed ikke er den vigtigste spiller på holdet, er det svært at se, hvem det ellers skulle være. Han har medvirket i

12 kampe foreløbig denne sæson. To nederlag og to uafgjorte er det blevet til. Resten er vundet. Han var ikke med i nogle af de to pokalkampe mod Alcorcón, der for nylig ekspederede kongeklubben ud af Copa del Rey...

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere