Ronaldo: Jeg er ikke, som I tror

Crstiano Ronaldo føler sig misforstået og fortæller, at han er både er ydmyg og bekymrer sig om andre. Springer ud som ambassadør for Red Barnet

Cristiano Ronaldo er blevet ambassadør for Red Barnet og vil fortsætte med humanitært arbejde efter fodbold-karrieren. (Foto: AP).
Cristiano Ronaldo er blevet ambassadør for Red Barnet og vil fortsætte med humanitært arbejde efter fodbold-karrieren. (Foto: AP).

Hører man til dem, som mener, at Cristiano Ronaldo er en arrogant og egoistisk nar, kan man enten forblive i troen eller læse videre.

Den portugisiske superstjerne fylder i dag 28 år, og i et stort interview med The Sun fortæller han, hvordan humanitært arbejde optager ham mere og mere. Han er netop blevet global ambassadør for Red Barnet og har siden år 2004, hvor han tog til Indonesien efter tsunamien, på forskellig vis og ofte i det skjulte brugt kræfter på at hjælpe andre og specielt udsatte børn.

- Mange mennesker har et forkert billede af mig. Jeg er en ydmyg og følsom person, som bekymrer sig om andre og som ønsker at hjælpe. Da jeg blev bekendt med, at en ud af syv børn rundt omkring i verden hver aften går sulten i seng, sprang jeg ud i at hjælpe.

- Min far sagde altid til mig, at hvis jeg hjalp andre, ville Gud give mig det dobbelte tilbage. Og det er virkelig, hvad der sker. Ved at hjælpe andre, hjælper Gud mig endnu mere. Jeg er stolt over, hvad jeg har gjort, men jeg føler ikke noget behov for at fortælle det. Det vigtigste er, at Gud ved det.

Læs også:

Se også: Ronaldo laver selvmål i Real-choknederlag

Cristiano Ronaldo mistede sin far, der døde efter mange års alkohol-misbrug, som 20-årig. Forholdet til moderen Dolores er tæt. Hun fungerer som reservemor for sønnen Cristiano, han blev far til i 2010 gennem brug af en hemmelig rugemor. En historie, han aldrig har bekræftet. Hvad, der er tilbage af privatlivet, værnes der om.

- Uanset på hvilket sted, jeg befinder mig i verden, skal jeg kunne håndtere min berømmelse. Jeg kan ikke være nogen steder uden at blive genkendt, og det kan være hårdt, men jeg kan også bruge min berømmelse til at hjælpe andre. Det er en skøn følelse, og det er noget, jeg vil fortsætte med efter min karriere.

Læs også:

Se også: Ronaldo skal designe dansk undertøj

Ville han, kunne Cristiano Ronaldo skærme sig fra livets skyggesider. Men han har fundet ud af, at han bliver et rigere menneske ved at bevæge sig væk fra de luksuriøse omgivelser, han normalt færdes i.

- For få måneder siden besøgte jeg børn med kræft på et hospital i Portugal. Det var meget, meget hårdt. Jeg fik et chok. Jeg blev så ked af det og fik det så dårligt. Det var så vanskeligt at se på dem… de var så små og så syge. Du ved, at nogle af dem skal dø, og du kan se, at deres far sidder ved siden af dem. Det satte alting i perspektiv og fik mig til at indse, at mine problemer ingenting betyder. INGENTING i forhold til dem.

- Da jeg forlod hospitalet, var jeg fyldt med energi, fordi disse børn gav mig mit livs bedste lektion i, hvor dyrebart livet er. Forhåbentlig husker de, at jeg var der. Det er i hvert fald sikkert, at det er et besøg, jeg aldrig glemmer.

Læs også:

Se også: Ronaldo og Mourinho i skænderi

- Jeg bliver virkelig bekymret, når jeg ser, hvad der foregår rundt i verden. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vi stadig tillader fattigdom. Jeg undrer mig over, hvorfor så mange børn stadig lever på den måde. At der hver eneste dag dør børn, fordi de ingen mad har, ingen vand har. Det kan ikke fortsætte. Vi bliver nødt til at kæmpe imod. Altså, jeg er ikke i gang med at ændre verden. Det kan ingen.

- Men børn er den mest værdifulde del af fremtiden, og vi kan alle hjælpe.

Læs også:

Se også: Ronaldo slår fast: Her er min fremtid

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere