Messi sætter Gerd Müllers rekord på hold

Lionel Messi er tre mål fra at tangere Gerd Müllers rekord fra 1972, hvor han i kalenderåret scorede 85 mål

Lionel Messi går ikke op i personlige rekorder, og derfor får angriberen lov til at hvile i FC Barcelonas pokalkamp i tredje runde-returkampen mod Alaves onsdag aften.

Barcelona-stjernen er ellers uhyre tæt på at slå en helt enestående rekord, som den tidligere tyske landsholdsangriber Gerd Müller satte i 1972.

Dengang scorede den tyske angriber hele 85 mål i samme kalenderår, hvis man tæller samtlige betydende kampe på klubholdet og landsholdet med.

Læs også:

Se også: Messi fortsatte togtet mod Levante

Messi har lige nu scoret 82 gange for Barcelona og Argentina i 2012 og mangler derfor kun tre mål for at tangere rekorden. Men det bliver ikke onsdag mod Alaves fra den tredjebedste spanske række, at det sker.

Barcelona har en 3-0-føring fra det første udebaneopgør at forsvare, og derfor får de bedste spillere fri, mens reserverne skal i aktion.

- Messi kan tage rekorden, men jeg tror ikke, han tænker så meget på det. Messi tænker kun på at hjælpe holdet til at vinde, ikke på personlige rekorder, siger Barcelona-træner Tito Vilanova.

- Hvis han tænkte på en anden måde, så ville han have bedt om at lade spille pokalkampen, forklarer Vilanova.

Se mere:

Se også: Frække damer i ny Barca-kalender

Messi har dog rigeligt med kampe til at gå forbi Gerd Müller, da Barcelona fortsat mangler at spille en håndfuld kampe før årsskiftet.

Flere andre Barcelona-profiler vil også blive sparet i Alaves-kampen. Det drejer sig ud over Messi om førstemålmand Victor Valdés samt stamspillerne Andrés Iniesta, Xavi Hernandez og Gerard Pique.

- Vi har givet de spillere, som har spillet mest på det seneste, en pause. Det vil være en god kamp for dem, der lige er kommet tilbage fra skader som Thiago Alcantara og Adriano samt spillere fra reserveholdet, siger Vilanova.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen