Ronaldo afgjorde El Clasicó

Real Madrid kunne endelig juble over at få skovlen under Barcelona

Ronaldo jubler efter sin afgørende scoring mod FC Barcelona. (Foto: AP/Manu Fernandez)
Ronaldo jubler efter sin afgørende scoring mod FC Barcelona. (Foto: AP/Manu Fernandez)

Det blev det brag, som alle havde håbet på. Og lidt til endda, da Real Madrid endelig kunne trække sig sejrigt ud af et La Liga-opghør mod Barcelona. Og Madrilinerne er nu uhyggeligt tæt på det spanske mesterskab med et forspring på syv point til netop Barcelona og med kun fire kampe tilbage.

Kampen startede som lyn og torden og Real Madrid havde for engangs skyld valgt at spille fodbold med Barcelona, og presse catalanerne overalt på banen. Og det høje pres stressede måske ikke ligefrem de altid rolige Barca-spillere, men det ødelagde en stor del af deres muligheder for at spille sig igennem til de store chancer hjemme på Camp Nou.

Læs også:

Se også: TV: Sådan scorer man med hælen

Real Madrid virkede kamplystne og lignede nogen, der virkelig havde noget at bevise. Og den indstilling gav bonus efter 16 minutter, da Sammy Khedira får sparket en løs bold i nettet efter et hjørnespark, hvor Pepe først får hovedet på og Valdez får parreret. Efterfølgende tøver Valdez og Puyol medbolden liggende lige foran stregen, og den tøven udnyttede Khedira promte.

Se mere:

Se også: Ekspert: Real bør overfalde Barca

Barcelona lod sig ikke ryste og sspillede stadig deres spil, men de fik sværere og sværere ved at komme til de helt åbne chancer i samme grad, som man er vant til at se fra Guardiolas tekniske stjerner.

En af de helt store blev det dog til til Xavi midt i første halvleg efter en fornem stikning fra Messi, men Casillas fik lige snittet bolden forbi egen opstander til stor ærgrelse for Xavi og det meste af Camp Nou.

Se også:

Se også: Barcelona har det mentale overtag mod Real

Real Madrid trak sig ikke tilbage på trods af føringsmålet og spillede lystigt fremad hver gang chancen bød sig - og det gjorde den et par gange mere i de første 45 minutter, men pausestillingen forblev ved 0-1.

Efter pausen tiltrak Barcelona sig mere og mere af spillet, mens Real Madrid levede mest på kontra-angreb, dog uden at de hvidblusede egentlig pakkede sig rent defensivt.

Læs også:

Se også: Guardiola: Vi har allerede triumferet

Barcelona fik tilspillet sig et par chancer i første halvdel af anden halvleg, men desværre for Barca landede de fleste for fødderne af Tello, der var uhyggelig ineffektiv foran mål og flere gange sparkede langt forbi kassen.

Til manges forundring blev midtbanegeneralen Xavi hevet ud med små 20 minutter tilbage og ind kom Alexis Sanchez. Om Guardiola havde set Alexis' første boldberøring udmønte sig, som den gjorde, vides ikke, men han kan ikke have været ultilfreds med chileneren. han startede nemlig med at sende bolden over stregen efter flere riposter og klumpspil inde i det lille felt foran Casillas' mål.

1-1 og så forventede de fleste at Barcelona ville tage over. Men det skulle blive ganske anderledes.

Læs mere:

Se også: Kongekrigen

I stedet overtog Cristiano Ronaldo scenen. Spilleren der er udskældt for at være væk i de store kampe var en af de store profiler hos Real madrid i dag, og han kronede sin aften blot tre minutter efter Barcelonas udligning.

På en fremragende stikning fra Mesut Özil kom han alene i løb mod Victor Valdez med Mascherano hastende mod sig, men portugiseren tog et træk væk fra målet og løftede iskoldt bolden ind over Valdez og satte den afgørende scoring ind.

Til en forandring var der ikke de store skæmmende scener med film og skuespil i opgøret

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere