Pele: Messi er slet ikke bedst i verden

Den brasilianske legende Pele mener ikke, at Messi er værdig til en sammenligning med ham og Maradona. 'Han skal først være bedst i verden', lyder den overraskende melding fra Pele

Neymar og Pele, da Santos og Barcelona mødtes ved VM for klubhold i december sidste år. Barcelona vandt 4-0. Messi scorede iøvrigt 2 mål. (Foto: AP)
Neymar og Pele, da Santos og Barcelona mødtes ved VM for klubhold i december sidste år. Barcelona vandt 4-0. Messi scorede iøvrigt 2 mål. (Foto: AP)

Den brasilianske legende Pele sætter på ingen måde sit lys under en skæppe.

Mens det meste af fodboldverden debatterer, om Lionel Messi nærmer sig - eller måske ligefrem har overhalet - legenderne Pele og Maradona, så mener Pele slet ikke, at Messi er i nærheden.

Faktisk er Barcelona-stjernen ikke engang bedst i verden lige nu, sagde Pele, da han talte ved en event i forbindelse med sin tidligere klub Santos' jubilæum.

Brasilianske Neymar - der spiller for Santos - er lige nu bedre end Messi, vurderer Pele.

Legenden blev for Gud ved hvilken gang spurgt om sammenligningen med Maradona og kom med et overraskende svar - mens han som vanligt omtalte sig selv i 3. person:

- Der er hele tiden den her sammenligning med Maradona. Nu siger nogen, at Messi er bedre end Pele. Well, han skal først være bedre end Neymar, hvilket han ikke er endnu.

- Han (Messi, red.) har mere erfaring, lød det fra Pele.

Han har tidligere givet Neymar følgende karakteristik i forhold til Messi:

- Hvis man sammenligner deres individuelle kvaliteter, så synes jeg, at Neymar er meget bedre og mere komplet. Han er god med begge fødder, kan drible i begge retninger og score mål.

20-årige Neymar er en ombejlet herre, og både Real Madrid og Barcelona kæmper om Neymars underskrift på en kontrakt.

Messi har vist forrygende form i denne sæson. Han scorede i aftes sit sæsonmål nummer 61, da Barcelona slog Getafe sikkert.

Se målet i tv-klippet herover

Se også: Messi snuppede endnu en rekord

Pele talte også tidligere i år Messi ned:

- Lad os snakkes ved igen, om Messi er en ny Pelé, når han har vundet tre verdensmesterskaber og scoret 1283 mål. Rekorder er til for at blive slået, men det bliver vanskeligt at slå mine. Folk spørger mig hele tiden, om der nogensinde kommer en Pelé til. Og svaret er aldrig! Min far og mor har lukket produktionen, sagde den 71-årige brasilianer og vurderede, at Messi stort set befinder sig på samme tekniske niveau, som han selv havde.

Se også: Pelé skyder Messi ned

FIFA er tydeligvis ikke helt enige med Pele. Messi blev i 2011 en sikker vinder af FIFA Ballon d'or foran Ronaldo. Neymar blev nummer 10.

Messi vandt desuden prisen i 2009 og 2010.

1 af 2 Pele sammen med Messi, da sidstnævnte fik Ballon d'Or for sin 2011-sæson. Men Neymar er bedre, mener Pele. (Foto: AP)
2 af 2 Neymar og Pele, da Santos og Barcelona mødtes ved VM for klubhold i december sidste år. Barcelona vandt 4-0. Messi scorede iøvrigt 2 mål. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere