Luna Christofi: Laudrup vil få jobtilbud

Viasats Luna Christofi mener, at Michael Laudrup bliver aktuel i andre klubber, hvis Mallorca fyrer ham

Michael Laudrup kommer næppe til at gå arbejdsløs ovenpå en eventuel Mallorca-fyring (Foto: AP)
Michael Laudrup kommer næppe til at gå arbejdsløs ovenpå en eventuel Mallorca-fyring (Foto: AP)

Michael Laudrup får ikke problemer med at finde et nyt trænerjob, hvis han bliver fyret som cheftræner for Real Mallorca.

Det vurderer Viasats journalist Luna Christofi, som med bopæl i Spanien følger spansk fodbold meget tæt.

- Hvis han holder op på Mallorca i denne uge, så vil han blive rygtet til alle de klubber, der fyrer deres træner i de næste tre måneder. Sådan er det, siger Luna Christofi.

Ifølge flere spanske medier risikerer Michael Laudrup at blive fyret senere mandag, når klubbens bestyrelse har holdt møde.

Ikke noget problem med fyring
Luna Christofi ser ikke noget problem i, at Michael Laudrup står over for sin anden trænerfyring i karrieren, efter at han røg ud hos russiske Spartak Moskva for to et halvt år siden.

- Prøv at tænke på andre fra Michaels årgang med fodboldkarrierer, man kan sammenligne med. Se på Ronald Koeman. Han har leveret den ene katastrofe efter den anden, og det har været i storklubber. Han bliver ved med at få tilbudt job.

- Så det kan sagtens lade sig gøre, og Michael har absolut ikke noget mindre navn end Ronald Koeman, siger Luna Christofi.

Hollænderen Ronald Koeman, som Michael Laudrup spillede sammen med i FC Barcelona fra 1989-94, er i øjeblikket træner for Feyenoord i hjemlandet, og han har tidligere stået i spidsen for klubber som Ajax, PSV Eindhoven, Valencia og Benfica.

Gå efter større klubber
Luna Christofi vurderer, at Michael Laudrup vil være fokuseret på at finde en klub, der kan nå højere rent sportsligt end Mallorca og Getafe. Danskeren trænede sidstnævnte klub i sæsonen 2007/08.

- Nu har Michael været nogle steder, men næste trænerjob skal være i en klub af en større kaliber. Så kan man se, hvad han egentlig kan, for det er svært med de her klubber, der hører til i den nederste halvdel, siger hun.