FIFA truer med at smide Chile ud

Sydamerikanerne risikerer at blive smidt ud af FIFA - og VM - fordi chilensk klub kører nedrykningssag udenom fodboldens egne systemer

Michael Jakobsen i kamp med Alexis Sanchez i testkampen i Brøndby i august mellem Danmark og Chile. (Foto: Lars Poulsen)
Michael Jakobsen i kamp med Alexis Sanchez i testkampen i Brøndby i august mellem Danmark og Chile. (Foto: Lars Poulsen)

At Chiles landshold kan spille fodbold, fik danskerne syn for en efterårsdag i august på Brøndby Stadion, da Danmark blev besejret 2-1 i en testkamp.

- De var sgu go'e, som AGF'eren Jakob Poulsen udbrød efter kampen.

Chile kvalificerede sig som nummer to i den sydamerikanske VM-kvalifikationsgruppe efter Brasilien, men fodboldverdenen risikerer at gå glip af Chiles fine boldspillere ved næste års VM i Sydafrika.

Klubben Rangers i den hjemlige liga har nemlig udenom fodboldens egne juridiske systemer anlagt en sag mod det nationale fodboldforbund for at undgå direkte nedrykning fra ligaen - og den slags må man ikke for det internationale fodboldforbund FIFA, der nu truer med at ekskludere Chile fra forbundet.

Truer med suspendering
- Jeres forbund skal sørge for, at klubben trækker sagen tilbage fra de chilenske domstole indenfor 72 timer eller annoncere sanktioner overfor klubben. Ellers vil sagen blive behandlet på FIFA's bestyrelsesmøde 3. december i Cape Town og en suspendering vil blive overvejet, skriver FIFA ifølge nyhedsbureauet AP til det chilenske fodboldforbund.

Rangers blev fratrukket tre point for brug af en udenlandsk spiller for meget i en ligakamp, og de manglende tre point betyder, at klubben rykker direkte ud i stedet for at komme med i det kvalifikationsspil, der skulle være gået i gang i den kommende weekend.

Det kvalifikationsspil er nu blevet udsat indtil efter afgørelsen på dommen fra den civile domstol

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere