Spansk topklub fyrer træneren

Miroslav Djukic fik kun et halvt år i sædet som Valencia-træner. Mandag fyrede klubben serberen efter en række dårlige præstationer i ligaen

Miroslav Djukic er smidt på porten i Valencia. (Foto: AP)
Miroslav Djukic er smidt på porten i Valencia. (Foto: AP)

Fodboldklubben Valencia CF er ikke, hvad den har været.

For bare få år siden havde det traditionsrige mandskab nærmest patent på at være førsteudfordrer til Real Madrid og FC Barcelona i den spanske liga. Hjemmebanen Mestella var en fæstning som få, og i Champions League indledte man det nye årtusinde med at nå helt til finalen.

Sådan er det ikke længere. I denne sæson har holdet tabt halvdelen af deres kampe i Primera Division, hvor klubben aktuelt frister en tilværelse som nummer ni. Real Madrid og FC Barcelona har allerede nu over dobbelt så mange point som Valencia, og på Mestella er upåagtede Almería et af mange hold, der har sejret i 2014.

Se også: Auktionens slutspurt - Ronaldo koster nu 32.000

På europæisk plan er Champions League skiftet ud med Europa League, og selvom der her har været få succesfulde stunder, kunne det alligevel ikke opveje de mange fejltrin på de hjemlige breddegrader.

Her blev søndagens 0-3-nederlag ude til topholdet Atlético Madrid dråben, der fik bægeret til at flyde over. Med blod vel og mærke.

Bestyrelsen besluttede, at der skulle rulle hoveder, og mandag blev træneren Miroslav Djukic fyret efter kun et halvt år på posten.

Se også: Messis far anklaget for hvidvaskning af narkopenge

Det er ikke kun sportsligt, at de positive resultater lader vente på sig i Valencia. Også økonomisk ser det sort ud for holdet fra den spanske østkyst.

Mens profilerne skiftes til at forlade klubben sommer efter sommer, venter det tidligere mesterhold selv på at kunne forlade dets slidte hjemmebane og flytte ind på et nyt stadion. En moderne arena har været under opbygning i flere år, men projektet står endnu ikke færdigt grundet manglende finansielle midler.

Alt det skal 47-årige Djukic nu ikke længere tænke på. Manden, der i sommer erstattede Ernesto Valverde som træner, skal efter fyringen finde et nyt sted at foretage sine taktiske dispositioner.

Se også: Atletico Madrid holder snor i toppen

Djukic, som selv har en fortid som spiller i Valencia, hvor han optrådte fra 1997 til 2003, må dermed sande, at tilbagekomsten ikke blev den store succes.

Serberen nåede ikke engang at være et halvt år i klubben.

0 kommentarer
Vis kommentarer