EU undersøger Real og Barcelona

EU-Kommissionen har iværksat en undersøgelse, der skal klarlægge, om en række spanske klubber, herunder Real Madrid og Barcelona, har modtaget ulovlig støtte fra staten.

Real Madrid og Barcelona er blandt syv spanske klubber, som undersøges for ulovlig støtte af EU-Kommissionen. (Foto: AP/Paul White)
Real Madrid og Barcelona er blandt syv spanske klubber, som undersøges for ulovlig støtte af EU-Kommissionen. (Foto: AP/Paul White)

Syv spanske klubber skal granskes for at finde ud af, om de har modtaget ulovlig støtte fra staten. Blandt de syv finder man Segunda Division-holdet Hercules samt La Liga-mandskaberne Valencia, Athletic Bilbao, Osasuna, Elche, Real Madrid og Barcelona. 

EU-Kommissionen skal undersøge, om den statsstøtte, som klubberne har modtaget, har været i overensstemmelse med gældende EU-regler.

Se også: Mystikken breder sig om Messi

- EU-Kommissionen skal åbne tre dybdegående efterforskninger for at bekræfte, hvorvidt diverse offentlige støttetiltag til enkelte spanske professionelle fodboldklubber er på linje med EU's statsstøtteregler, skriver kommissionen i et statement. 

De mulige lovbrud rangerer lige skattefordele over køb af land til långivning. 

Se også: Messis far anklaget for hvidvaskning af narkopenge

- Kommission vil først efterforske mulige skatteprivilegier for Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao og Osasuna. I en anden undersøgelse vil den vurdere, hvorvidt en overførsel af land mellem byen Madrid og klubben Real Madrid involverede nogen statsstøtte til klubbens fordel, skriver kommissionen yderligere.

- Til sidst vil den (Kommissionen, red.) undersøge, om de lånegarantier, som det statsejede Valencia Institute of Finance gav, blev brugt i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler til at finansiere de tre Valencia-klubber Valencia, Hercules og Elche, mens disse klubber gennemgik finansielle problemer. 

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer