To nye storklubber risikerer transferforbud

Real Madrid og Atletico Madrid efterforskes for de samme brud på reglerne, som Barcelona er blevet straffet med transferforbud for.

I sommer hentede Real Madrid Gareth Bale, men det kan være slut med monster-indkøb i de næste transfervinduer (Foto: AP)
I sommer hentede Real Madrid Gareth Bale, men det kan være slut med monster-indkøb i de næste transfervinduer (Foto: AP)

Real Madrid og Atletico Madrid kan komme i samme problemer som Barcelona, der onsdag fik forbud mod at købe spillere indtil sommeren 2015. De to Madrid-klubber bliver nemlig efterforsket for de samme regelbrud som rivalen fra Catalonien, skriver den spanske avis Sport.

Det er reglerne om at hente spillere under 18 år fra udlandet, der fældede Barcelona, og som nu kan gøre det samme med de to store Madrid-klubber. Der er ikke indgivet klager mod de to Madrid-klubber, men sagen er alligevel taget op af FIFA, skriver avisen.

Se også: Her er ALLE ’de forbudte’ Barca-spillereSe også: Her er Barcas forsvar: Vi hjælper børnene

Spansk fodbold er under øget bevågenhed fra FIFA, da det spanske fodboldforbund, RFEF, bliver anset som en UEFA-allieret i stedet for at være med verdensforbundet. RFEF fik da også samtidig med Barcelonas transferforbud en straf på et anseeligt millionbeløb for at have registreret disse unge spillere, som Barcelona er blevet straffet for at have hentet.Se også: FIFA straffer Barcelona med transferforbudSe også: Spansk ekspert: KÆMPE slag mod Barca-brandet

FAKTA: Barcas megastraf: Sådan er reglerne

FC Barcelona har ifølge FIFA forbrudt sig mod reglerne i Artikel 19 i den såkaldte 'Regulations on the Status and Transfer of Players'

Artikel 19 - Beskyttelse af mindreårige

1. Transfers mellem to forskellige lande er kun tilladt, hvis spilleren er over 18 år.

2. Der er tre undtagelser fra stk. 1:

a) Spillerens forældre flytter med til det nye land af ikke-fodboldrelaterede årsager

b) Transferen foregår mellem klubber hjemmehørende indenfor EU- eller EEA-området, og spilleren er mellem 16 og 18 år gammel. I så fald må den nye klub leve op til følgende minimumskrav:

+ Den nye klub skal tilbyde spilleren en fodboldmæssig uddannelse og/eller træning på højeste nationale niveau.

+ Den nye klub skal garantere spilleren en akademisk og/eller håndværksmæssig uddannelse ved siden af spillerens fodboldmæssige uddannelse og/eller træning, hvilket skal sikre spilleren mulighederne for en ny karriere uden for fodboldens verden, hvis ikke han/hun lykkes med fodboldkarrieren.

+ Den nye klub skal gøre alt, hvad der er muligt for at sikre, at der bliver holdt opsyn med spilleren, hvilket blandt andet betyder, at klubben skal sørge for optimale opholdsbetingelser hos eksempelvis en værtsfamilie eller indkvartering i klubregi, udpegelse af en mentor i klubben, etc.

+ Den nye klub skal ved registreringen af spilleren stå til rådighed over for det nationale fodboldforbund med alle beviser for, at de ovennævnte betingelser er overholdt.

c) Spilleren bor højst 50 kilometer fra en national grænse (til det land, hvor den nye klub er hjemmehørende) og den nye klub ligger højst 50 kilometer fra samme grænseovergang. Den maksimale afstand mellem spillerens bolig og den nye klubs hovedkvarter må højst være 100 kilometer. I så fald må spilleren vedblive med at blive boende hjemme og de to respektive nationale fodboldforbund skal give deres respektive godkendelser heraf.

3. Betingelserne i Artikel 19 gælder for enhver spiller, også selvom han/hun aldrig tidligere har været registreret hos en klub, hvis han hun ikke er statsborger i det land, hvor han/hun ønsker at blive registreret for første gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer