Messi har været vildt dårlig

Lionel Messi har været udsat for massiv kritik efter flere dårlige præstationer. Og op til dagens pokalfinale mod Real Madrid er fodboldekspert Morten Bruun heller ikke helt begejstret for argentineren

Barcelonas argentinske stjerne Lionel Messi har i over end en måned været mere usynlig end ’Casper det venlige spøgelse’. Det har fået fans, medier og modstandere til at tvivle på den 26-årige Barcelona-troldmands tryllerier med bolden.

Kritikken af Messi kulminerede, da statistikken over hans præstation blev offentliggjort efter Champions League-nederlaget, hvor Barça blev banket i bund af madrilenerne. 6,8 kilometer. Det var alt, hvad Messi præsterede at trisse rundt i løbet af opgøret. Samtidig var det kun 1,4 kilometer mere, end Barcelona-målmand José Manuel Pinto løb.

Fodboldeksperten Morten Bruun kritiserer nu Messi for hans sløje præstationer mod Atletico Madrid og upåagtede Granda, som Barcelona tabte 1-0 til i sidste uge.

- Det har bare været et voldsomt fald Messi har haft de seneste uger. Efter 3-4-sejren mod Real Madrid, hvor Messi scorede hattrick og lagde op til et mål, var der jo ikke nogen, der havde forudset det fald i niveau, han viser nu. Det er helt vildt, så dårligt han har præsteret, siger Bruun til Ekstra Bladet.

Se også: Iniesta: Pokalsejr kan redde sæsonenSe også: Fik Barca-stjernes autograf: Ni år senere stjal han konen

Bruun afviser ikke, at den 169 centimeter lave argentiners mentale skellet kan være mere skrøbeligt, end man aner. Særligt nu, hvor det går skidt for hele holdet.

- Messi er måske en person, der bliver påvirket af dårlig stemning. Barcelona har ellers haft karakter af én stor familie, hvor alt fungerer. Men det gør tingene bare ikke lige nu. Forholdet mellem træneren og spillerne fungerer ikke optimalt, siger Bruun.

Stort pres på Messi
Argentinerens status i Barcelona har ændret sig markant med tiden, og det kan ifølge Bruun være en hæmsko for hans spil netop nu.

- Da Messi var ung, var presset på ham ikke stort, for der var andre stjerner. Sådan er det ikke længere. Nu siger man i højere grad, at det er Messis skyld, når tingene går galt, fordi han er den helt store stjerne i klubben.

Se også: Laudrup vil ikke afskrive Barcelona i mesterskabskampen

Den danske fodboldekspert mener, at Messi har mulighed for at vende sin personlige krise i aften mod Madrid.

- Skal der lægges låg på krisen, så skal Barcelona vinde finalen, og Messi skal spille en rimelig kamp. Og det er den helt rigtige kamp for ham, for han plejer at præstere i den slags kampe, hvor der er pres på fra alle sider.

Selvom argentineren ikke har leveret sit ypperste denne sæson, har han i alle turneringer alligevel scoret 38 gange i indtil videre 40 kampe.

Kampen kan følges i aften på 6'eren kl. 21.30

0 kommentarer
Vis kommentarer