Forbud ophævet: Barça må købe spillere igen

Barcelona kan alligevel købe nye spillere til sommer

Messi kan alligevel få nye holdkammerater til sommer (Foto: AP)
Messi kan alligevel få nye holdkammerater til sommer (Foto: AP)

Den spanske storklub FC Barcelona kan ånde lettet op. I hvert fald indtil videre.

FIFA havde ellers straffet den spanske mesterklub, fordi de havde forbrudt sig mod reglerne i en periode fra 2009 frem til 2013, hvor der er blevet indgået kontrakter med 10 unge ikke-spanske spillere. Barcelona appellerede straks dommen.

Og FIFA mener ikke, at de kan nå at behandle Barcelonas appel tids nok i forhold til det forestående transfervindue, der åbner 1. juli. Derfor har man midlertidigt ophævet forbuddet. Det skriver det internationale fodboldforbund på deres hjemmeside. I appellen havde Barcelona også bedt om at få suspenderes straffen.

På sin hjemmeside skriver FIFA, at det er kompleksiteten i sagen og startdatoen på næste transfervindue, der gør, at man har valgt at suspendere straffen, indtil man har mulighed for at behandle sagen ordentligt.

FIFA meldte den 2. april ud, at FIFA ville blive straffet med et forbud mod at købe nye spillere, efter at man havde forbrudt sig på reglerne om indgåelse af kontrakter med ikke-spanske spillere under 18 år.

For Barcelona var det især et problem, da den normale førstemålmand Victor Valdes har meddelt, at han skifter væk til sommer, når hans kontrakt udløber. Samtidig har forsvars-legenden Carles Puyol meddelt, at han stopper sin karriere.

Nu kan catalonierne altså uden problemer sikre sig forstærkninger i sommerens transfervindue.

Se også: Barcas chokstraf: Her er konsekvenserneSe også: Barcelona anker transfer-forbudSe også: Her er ALLE ’de forbudte’ Barca-spillere

FAKTA: Barcas megastraf: Sådan er reglerne

FC Barcelona har ifølge FIFA forbrudt sig mod reglerne i Artikel 19 i den såkaldte 'Regulations on the Status and Transfer of Players'

Artikel 19 - Beskyttelse af mindreårige

1. Transfers mellem to forskellige lande er kun tilladt, hvis spilleren er over 18 år.

2. Der er tre undtagelser fra stk. 1:

a) Spillerens forældre flytter med til det nye land af ikke-fodboldrelaterede årsager

b) Transferen foregår mellem klubber hjemmehørende indenfor EU- eller EEA-området, og spilleren er mellem 16 og 18 år gammel. I så fald må den nye klub leve op til følgende minimumskrav:

+ Den nye klub skal tilbyde spilleren en fodboldmæssig uddannelse og/eller træning på højeste nationale niveau.

+ Den nye klub skal garantere spilleren en akademisk og/eller håndværksmæssig uddannelse ved siden af spillerens fodboldmæssige uddannelse og/eller træning, hvilket skal sikre spilleren mulighederne for en ny karriere uden for fodboldens verden, hvis ikke han/hun lykkes med fodboldkarrieren.

+ Den nye klub skal gøre alt, hvad der er muligt for at sikre, at der bliver holdt opsyn med spilleren, hvilket blandt andet betyder, at klubben skal sørge for optimale opholdsbetingelser hos eksempelvis en værtsfamilie eller indkvartering i klubregi, udpegelse af en mentor i klubben, etc.

+ Den nye klub skal ved registreringen af spilleren stå til rådighed over for det nationale fodboldforbund med alle beviser for, at de ovennævnte betingelser er overholdt.

c) Spilleren bor højst 50 kilometer fra en national grænse (til det land, hvor den nye klub er hjemmehørende) og den nye klub ligger højst 50 kilometer fra samme grænseovergang. Den maksimale afstand mellem spillerens bolig og den nye klubs hovedkvarter må højst være 100 kilometer. I så fald må spilleren vedblive med at blive boende hjemme og de to respektive nationale fodboldforbund skal give deres respektive godkendelser heraf.

3. Betingelserne i Artikel 19 gælder for enhver spiller, også selvom han/hun aldrig tidligere har været registreret hos en klub, hvis han hun ikke er statsborger i det land, hvor han/hun ønsker at blive registreret for første gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer