FC Barcelona-helt er død

Den forhenværende FC Barcelona-træner, Tito Vilanova, har tabt kampen til kræften

Den forhenværende FC Barcelona-træner, Tito Vilanova, har tabt kampen til kræften. (Foto: AP)
Den forhenværende FC Barcelona-træner, Tito Vilanova, har tabt kampen til kræften. (Foto: AP)

Han led ikke mange nederlag, mens han stod i spidsen for FC Barcelona, men nu har Tito Vilanova tabt sin egen kamp mod kræften. Han blev 45 år gammel.

Den spanske træner, som nåede at lede den catalanske storklub til mesterskabet i forrige sæson, er sovet stille ind fredag eftermiddag efter længere tids sygdom. Det bekræfter FC Barcelona på klubbens hjemmeside.

- Klubben ønsker at udtrykke sin dybeste medfølelse til hans familie, hvem der i denne tid vil blive mødt af støtte fra FC Barcelona-medlemmer og fans verden over samt resten af fodbold- og sportsverdenen, lyder det i en åben erklæring.

- Vilanova-familien har bedt om respekt i forbindelse med deres behov for at få ro i denne tid efter hans død.

Se også: Tidligere Barca-træner i kritisk tilstand

Tito Vilanova blev for alvor kendt for omverdenen, da han i årene 2008-2012 først optrådte som træner for andetholdet i FC Barcelona og siden blev assistent under Pep Guardiola i klubben.

Imponerende mesterskab
I sommeren 2012 tog den folkekære spanier dog skridtet op og blev manager for det tradtionsrige storhold.

Den rolle formåede han at udfylde med respektable resultater til følge, da han som frontfigur sikrede catalonierne deres 22. spanske mesterskab i sin debutsæson, hvor FC Barcelona opnåede 100 point i ligaen.

Se også: Ekspert: Revolution på vej i Barcelona

Desværre for Vilanova blev det kun til et enkelt år i spidsen for Lionel Messi og de øvrige stjerner på Camp Nou.

Hans kamp mod kræften, der første gang blev konstateret i 2011, kunne ikke forenes med jobbet som træner, og den 19. juli forrige år blev det bekendtgjort, at han ville trække sig fra posten.

Bliver æret på tribunen
På det tidspunkt havde Vilanova allerede været fraværende ved flere lejligheder i løbet af sin tid som chef for det berømte mandskab.

Et behandlingsforløb, der tog sin begyndelse i slutningen af 2012, havde tvunget ham til at rejse væk fra Spanien i en periode, hvorfor managerhvervet i et par måneder blev varetaget af assistenten Jordi Roura.

For at ære Vilanova har man fra FC Barcelonas side valgt at gøre en af tribunerne på Camp Nou åben for adgang fredag aften, så klubbens fans kan få lov at mødes og minde den afdøde helt i fællesskab.

0 kommentarer
Vis kommentarer