Dani Alves bananstunt var planlagt

Det var i virkeligheden Neymar, der skulle have pelset bananen - men nu blev det i stedet Dani Alves, der fik chancen, afslører spansk reklamebureau

Det var slet ikke så tilfældigt, som det så ud, da Dani Alves søndag aften pelsede en banan og flåede frugten ned i svælget i én hidsig mundfuld under kampen på El Madrigal.

- Jeg gjorde det uden at tænke, påstod brasilianeren efterfølgende. Men det er faktisk løgn.

Det bekræfter reklamebureauet Loducca over for den spanske sportsavis AS.

- Handlinger vejer tungere end ord, siger Guga Ketzer, der er medejer af Loducca til avisen om banan-aktionen, der blev planlagt uger i forvejen af Dani Alves og Neymar efter en kamp mellem Barcelona og Espanyol, hvor de racistiske ukvemsord også føg fra lægterne ned mod banen, og hvor abelydene gjaldede mod bl.a. de to brasilianere.Neymar og Dani Alves er i dén grad blevet trætte af de tumpede spanske fans, der weekend efter weekend udsætter spillere fra andre verdensdele og med anden kulør for deres racistiske menneskesyn.

Neymar diskuterede problemet med sin far og rådgiver, og Dani Alves var straks med på ideen om at lave banan-stuntet ved først givne lejlighed, så de racistiske tilskuere kunne få svar på tiltale.

- Det er en handling, man ikke behøver oversætte, og happeningen har jo spredt sig globalt på rekordtid, fortæller Guga Ketzer.

- Det var Neymars idé at æde bananen, men det endte så med at blive Alves, der fik lejligheden. Det fungerede fint, undedriver Guga Ketzer, der også afslører, at kampagnen '#weareallmonkeys' sammen med billedet af en bananspisende Neymar med sønnen på skødet plus t-shirts med tekst var produceret på forhånd, så kludesalget kunne skydes i gang allerede mandag morgen.

Se også: Villarreal udelukker banankaster på livstid

- Den bedste taktik er at tage brodden af de racistiske tilråb, så de ikke eskalerer. Nu har vi skabt en trend, siger Guga Ketzer.

Humor er altid et stærkt våben, og man må sige, at kampagnen fra banan-gildet søndag aften til nu har fået markant opbakning fra talrige stjernespillere i alle store ligaer.

- Når jeg bliver angrebet med racisme, tyr jeg til humor, siger Dani Alves, der dog også - som en ægte hård banan - skruer bissen på i et interview med Radio Globo hjemme i Brasilien:

Se også: Neymar: - Vi er alle aber!

- Hvis jeg kunne, ville jeg hænge den fan ud på internettet med et billede, så han virkelig kunne skamme sig, siger Dani Alves.

Han har ikke høje tanker om den spanske tolerance, afslører han:

- Der er racisme mod fremmede i Spanien. De regner sig selv for at være et civiliseret land, men på nogle områder er de virkelig langt bagud.

1 af 2 Neymar og Dani Alves planlagde banan-stuntet for flere uger siden efter en kamp mod Espanyol, hvor tumpede racister lavede abelyde. De to brasilianere besluttede sig for at svare igen og skabe opmærksomhed - med et vist held, kan man vist roligt sige. (Foto: AP)
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer