Lille baskisk by rykker op i La Liga

Når Real Madrid og Barcelona i næste sæson møder Eibar på udebane, er det på et stadion med kun 5000 fans

Eibar sikrede sig oprykning til La Liga (Foto: Marcamedia)
Eibar sikrede sig oprykning til La Liga (Foto: Marcamedia)

Den bedste spanske fodboldrække kommer i næste sæson til at tælle en lille by med et hold, som får mulighed for at spille med om mesterskabet - ganske som Herfølge gjorde i Danmark og Hoffenheim gør i Tyskland.

Den lille by Eibar, som har hjemme i Baskerlandet, sikrede søndag aften oprykning til La Liga for første gang. Det gjorde klubbens fodboldhold med en sejr på 1-0 over Alaves.

Med kun 27.000 indbyggere bliver Eibar den mindste by nogensinde, som har haft et hold i den bedste spanske fodboldrække.

Se også: Så skrev Ronaldo såmænd historie igen...Se også: TV: Se alle finale-målene her

Eibars hjemmebane har kun plads til 5000 tilskuere, og her kommer storklubber som Barcelona og de to Champions League-finalister Real Madrid og Atlético Madrid til at spille udekampe efter sommerpausen.

Deportiva La Coruna er også tæt på at sikre oprykning. Sidste års nedrykkere fra Li Liga skal bare bruge et point i sine sidste to kampe for at sikre være sikker. Den tredje oprykker bliver fundet efter playoff-kampe, hvor tidligere ligahold som Sporting Gijón og Las Palmas bliver involveret.

Sæsonens tre nedrykkere fra den bedste række er Real Betis, Valladolid og Osasuna.

0 kommentarer
Vis kommentarer