Ronaldo: Hold muren tilbage med spray

Ved en sportskonference afslørede Cristiano Ronaldo, at han vil have dommerne til at bruge en spray for at holde muren tilbage ved frisparkssituationer

Ronaldo vil give dommerne en spray med i brystlommen i fremtiden, så frisparksmuren ikke giver problemer. (Foto: AP/Andres Kudacki)
Ronaldo vil give dommerne en spray med i brystlommen i fremtiden, så frisparksmuren ikke giver problemer. (Foto: AP/Andres Kudacki)

Ja, det kan lyde som om, at verdensstjernen Cristiano Ronaldo er en streng, gammel politiinspektør, der vil holde de autonome brostenskastere tilbage med en ond og øjenkradsende peberspray.

Men sådan forholder det sig nu ikke helt.

Ved Dubai International Sports Conference 2013 blev Ronaldo spurgt, hvilken regel, han gerne vil have indført på fodboldbanen, da den tidligere italienske topdommer Pierluigi Colina stak ham mikrofonen.

Se også: Robben: Ronaldo bedre end Ribéry

Her stod det klart, at portugiseren vil gøre det nemmere at være frisparkskonge for ham selv og andre skytter. Og Real Madrid-stjernen har allerede udtænkt en snedig løsning.

- En regel, der vil fungere overalt, hvis den bliver indført, er, når der er frispark, at dommeren kan markere, hvor muren skal stå, så man er sikker på, at afstanden bliver holdt, siger Ronaldo ifølge Daily Mail.

Den frisparksglade verdensstjerne efterlyser, at dommeren kan bruge en hvid spray til at markere, hvor muren skal stå, så den ikke har mulighed for at bevæge sig frem, uden dommeren har set det, og inden skytten har afviklet sit skud mod mål.

Reglen eksisterer allerede i den amerikanske Major League Soccer, hvor dommerne altså render rundt med en lille spraydåse i lommen. Og når sprayen er 'påført', forsvinder den automatisk efter nogle sekunder.

Se også: Maradona: Ronaldo har fortjent Ballon d'Or

Men Ballon d'Or-favoritten blev også spurgt om andet end regler og hvid spray.

Ved samme konference fik Ronaldo overrakt prisen 'Global Soccer Award 2013', en mindre udgave af den store pris 'FIFA Ballon d'Or', som gives til verdens bedste fodboldspiller.

I den forbindelse blev stjernen spurgt om, hvad der er hemmeligheden bag hans fantastiske spil og resultater på banen.

- Hårdt arbejde og dedikation. Hver sæson er en ny udfordring for mig, og jeg forsøger altid at forbedre mig i forhold til at score og lægge op til mål.

Se også: Er det verdens 100 bedste spillere?

- De seneste syv år har jeg altid forbedret mig år for år. Det er en del af mig, at jeg ønsker at forbedre mig, og jeg forsøger konstant af være dedikeret.

Samtidig afslører portugiseren, at han stadig agter at slå rekorder.

- Jeg elsker at gøre det her, og det er min passion at score mål. Det vil ikke blive let for mig, at overgå det jeg allerede har præsteret, men jeg vil forsøge. Man skal altid forsøge, siger han.

I hele 2013 har Ronaldo forsøgt sig mange gange. Så mange gange, at han har scoret hele 69 mål.

0 kommentarer
Vis kommentarer