Barça-træner efter røvtur og rødt kort: Det gør ondt

Gerardo Martino tager ansvaret efter FC Barcelonas choknederlag til Real Sociedad

Gerardo Martino og FC Barcelona havde en rigtig skidt aften i Baskerlandet. (Foto: AP)
Gerardo Martino og FC Barcelona havde en rigtig skidt aften i Baskerlandet. (Foto: AP)

Puha, det var en skidt lørdag for FC Barcelona.

Ærkerivalerne Real Madrid pryglede oprykkerne Elche 3-0 - blandt andet på grund af en langskudsperle fra Gareth Bale, der søndag stjæler overskrifterne på Madrid-aviserne - så der skulle tre point med hjem fra visitten til Baskerlandet og Real Sociedad.

Men Anoeta har i de seneste sæsoner været en decideret skrækbane for Lionel Messi og co., der var uden sejre i de seneste fire besøg.

Og den statistik blev ikke ændret.

Se også: Barcelona blæst ud af skrækstadion

Tværtimod vandt værterne 3-1 på en aften, hvor en stjerne som Xavi stod over, mens midtbanen var befolket med Alexander Song og Sergio Busquets - og hvor cheftræner Gerardo Martino blev udvist.

Så det var en ydmyg Barça-træner, der mødte pressen efter blamagen.

- Jeg sidder tilbage med smerten ved at tabe. Real spillede godt, og jeg fejltolkede kampen. Jeg troede, at vores indsats ville ligne den, vi leverede mod Real i Copa del Rey-semifinalerne, sagde den skuffede argentiner med henvisning til den samlede sejr på 3-1 over baskerne i pokalturneringen.

Se også: Real til tops med klar sejr

Træneren blev efterfølgende klandret for at have skiftet for meget ud på holdet ovenpå Champions League-sejren tirsdag mod Manchester City.

Blandt andre Xavi, Dani Alves og Javier Mascherano så hele kampen fra bænken, og de formstærke offensivspillere Cesc Fàbregas og Alexis Sánchez startede på bænken og blev skiftet ind.

- Vi gør, som vi altid har gjort og roterer, så alle spillere bliver involveret. Men det er klart, at resultatet afhænger af, om rotationerne ses som en god og sund ting eller ej.

Se også: Mourinho vil hente Cech-konkurrent hjem

Nederlaget betyder, at Barcelona taber et skridt i den meget tætte mesterskabskamp. Real Madrid, der er kommet fra baghjul, har nu et forspring på tre point til Barcelona, og Atlético Madrid kan få det samme med en sejr søndag.

- Det gør altid ondt at tabe og miste terræn i ligaen, men vi har en ny chance i næste weekend, og vi vil kæmpe til det sidste, siger Barcelonas træner.

Resultater fra 25. spillerunde i den spanske liga:

Valladolid-Levante 1-1 (0-1)
0-1 Victor Camarasa (25. minut). 1-1 Javi Guerra (52. minut)
Tilskuere: 14.885

Real Madrid-Elche 3-0 (1-0)
1-0 Asier Illarramendi (34. minut). 2-0 Gareth Bale (71. minut). 3-0 Isco (81. minut)
Tilskuere: 70.000

Celta Vigo-Getafe 1-1 (0-1)
0-1 Angel Lafita (20. minut). 1-1 Rafinha (59. minut)
Udvisning: Lisandro Lopez, Getafe (53.)
Tilskuere: 21.000

Real Sociedad-Barcelona 3-1 (1-1)
1-0 Alex Song (32. minut/selvmål). 1-1 Lionel Messi (36. minut). 2-1 Antoine Griezmann (54. minut). 3-1 David Zurutuza (59. minut)
Tilskuere: 30.485

Almeria-Malaga 0-0
Tilskuere: 9.784

0 kommentarer
Vis kommentarer