Berømt dopinglæge skaffede doping til spansk klub

Dopinglægen Eufemiano Fuentes kan have været indblandet, da Real Sociedad i perioden 2002-2008 købte doping for sorte penge.

Lægen Eufemiano Fuentes har gennem en årrække været kendt for at forsyne cykelryttere med dopingpræparater. Foto. AP
Lægen Eufemiano Fuentes har gennem en årrække været kendt for at forsyne cykelryttere med dopingpræparater. Foto. AP

Det skete ikke på helt regulær vis, da den spanske fodboldklub Real Sociedad i 2003 blev en overraskende nummer to i den spanske liga.

I hvert fald indrømmer den tidligere præsident i klubben, Inaki Badiola, over for den spanske avis Marca, at klubben i perioden fra 2002 til 2008 købte doping for sorte penge.

Ifølge den tidligere præsident stod klublægerne Eduardo Escobar og Antxon Gorrotxategi for indkøbet, og siden har den spanske avis erfaret, at også den berygtede dopinglæge Eufemiano Fuentes var indblandet. Badiola har bekræftet, at det kan være tilfældet.

Læs også:

Se også: Fuentes afviser: Ikke givet klienter epo

Fuentes er som bekendt i centrum for den såkaldte Operation Puerto-skandale i cykelsporten. I netop forbindelse med denne er en retssag i gang mod Fuentes. Badiolas indrømmelser kan meget vel blive fremført her.

Den hollandske målmand Sander Westerveld, der var på kontrakt i Real Sociedad fra 2001 til 2005, afviser blankt alle beskyldninger om, at dopingmisbrug skulle have været en del af dagsordenen i klubben i sin tid.

- Jeg har aldrig taget doping og har aldrig set nogen, der har taget doping, fastslår Westerveld.

Efter nogle sæsoner i den næstbedste række er Real Sociedad tilbage i den bedste række, hvor klubben har stabiliseret sig som en midterklub. Aktuelt indtager klubben en ottendeplads.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere