Real-stjernes mareridt: 365 millioner mindre værd

En gang verdens bedste, i dag befinder brasilianske Kakás karriere sig i frit fald

30-årige Kaka blev hentet til Real Madrid for 485 millioner kroner i 2009. Siden er hans værdi faldet støt, måned for måned. (Foto: AP)
30-årige Kaka blev hentet til Real Madrid for 485 millioner kroner i 2009. Siden er hans værdi faldet støt, måned for måned. (Foto: AP)

Kaká stod på fodboldens største top, da han i 2007 modtog FIFA’s Den Gyldne Bold som symbolet på, at han var verdens bedste fodboldspiller.

Siden blev han solgt fra AC Milan til Real Madrid for over en halv milliard kroner, og 50.000 fans mødte for tre et halvt år siden op for at tage imod ham på Bernabéu.

Derefter er han drønet fra at være en vare på fodboldens øverste og mest eftertragtede hylde til at blive gemt ad vejen på Real Madrids overskudslager. I de seneste syv kampe har han ikke fået så meget som et minuts spilletid, og set i det store perspektiv har han kun optrådt i 109 af 202 mulige kampe siden sin ankomst i 2009. Med til billedet hører, at han har været en del skadeplaget.

Avisen Sport har regnet ud, at hvert af Kakás 26 mål for Real Madrid har kostet klubben 31 millioner kroner. Hvis det da ellers er fair at lave et sådant regnestykke.

Sikkert er det, at Real Madrid vil gøre alt, hvad de kan for at slippe af med ham til sommer, efter at det glippede i det nyligt afsluttede transfervindue, da AC Milan ikke ønskede at opfylde Real Madrid salgspris på 134 millioner kroner. Og ligeså så sikkert er det, at præsident Florentino Peréz godt kan belave sig på, at Kaká bliver den spiller, han kommer til at tabe fleste penge på.

Ifølge Sport er hans markedsværdi faldet til 16 millioner eller 120 millioner danske kroner, og den vil ifølge Sport nå at falde til 15 millioner euro inden næste transfervindue.

Et samlet fald på 365 millioner danske kroner i forhold til de 485 millioner, Kaka i 2009 kostede Real Madrid, da han blev hentet i AC Milan.

Til alt held for Kaká har det ingen mærkbar betydning for hans løn, at hans markedsværdi befinder sig i frit fald. Han opretholder en stabil hyre på 74 millioner kroner om året. I princippet en indkomst, den snart 31-årige stærkt religiøse brasilianer kan vedblive at nyde godt af, indtil kontrakten udløber i 2015.

Men Florentino Peréz vil sætte himmel og hav i bevægelse for snarest muligt at få ham bugseret ud af lønregnskabet, og selv virker Kaká også indstillet på at komme væk i forsøget på at redde, hvad der reddes kan af den kuldsejrede karriere.

Se også:

Se også: Kaka: Jeg tager til LA Galaxy

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere