Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Mourinhos mur af fejl

Når man laver fejl på banen for Moruinhos Real Madrid, så bliver man udstillet på trænerens 'wall of shame' i dagene efter kampen

Mourinho vil udrydde fejl fra sine spilleres spil. (Foto: AP)
Mourinho vil udrydde fejl fra sine spilleres spil. (Foto: AP)

José Mourinho er en mand, der kræver, at man lærer af sine fejl. Og han gør, hvad han kan, for at hans spillere ikke glemmer deres fejl. Det afslører den spankse avis Marca i dag.

Efter en kamp som for eksempel mod Barcelona hvor der bliver scoret mod Real Madrid, så sørger Murinho for, at der til den efterfølgende dags træning hænger billeder på murene og væggene i omklædningsrummet, der afbilleder de situationer, hvor målene faldt.

Efterfølgende bliver fejlene gennemgået og får lov til at hænge i et par dage, så episoderne sætter sig fast i underbevidstheden på spillerne og forhåbentlig ikke kommer til at ske på banen igen.

Så mens andre trænere vælger at analysere en kamp via video med sine spillere, så bruger Mourinho altså en lidt anden fremgangsmåde.

Læs også:

Se også: Iskold Pepe: Sandheden gør ondt

Og Mourinho er en træner, der har indrømmet, at han ikke vil tale med sine spillere efter kampen. Det gør han hellere en dag eller to efter opgøret, og der gennemgår han så de ophængte fejl - og gode situationer - og billederne taler for sig selv, så der er ingen, der kan gemme sig, hvis de har lavet en fejl.

En anden 'sladrehank, som Mourinho knytter sig til, er hans lille sorte bog, som han noterer flittigt i under kampen.

Den bruger han, når han hiver en spiller til side og forklarer, hvad den pågældende spiller har gjort forkert.

Se mere:

Se også: Barca-profil: Tal ordentligt Pepe

Et eksempel kan være 'du prøvede en dribling i det syvende minut og tabte bolden'. Og står der et sådan notat i Mourinhos bog, så er det for Mourinho den eneste sandhed, og det eneste spilleren kan gøre er, at indrømme sin fejl og lade det ligge.

På den måde prøver Mourinho og hans stab at sikre sig, at spillerne ikke kommer til at lave den samme fejl to gange, og samtidg får de gjort analysen af den spillede kamp færdigh, før de begynder at arbejde frem mod næste opgør.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen