Spansk ekspert: KÆMPE slag mod Barca-brandet

- FC Barcelona appellerer helt sikkert og ender måske også med kun at få en bøde - men klubbens prestige er i knæ, siger spansk Barca-ekspert

Neymar kan se frem til ikke at få nye holdkammerater resten af året, hvis FIFA fastholder den hårde straf af FC Barcelona (Foto: AP/Emilio Morenatti).
Neymar kan se frem til ikke at få nye holdkammerater resten af året, hvis FIFA fastholder den hårde straf af FC Barcelona (Foto: AP/Emilio Morenatti).

I skrivende stund har FC Barcelona ikke meldt noget officielt ud om den straf, som klubben er blevet idømt af verdensfodboldforbundet FIFA.

Ifølge Córdula Roura, Barcelona-reporter på den store catalanske sportsavis El Mundo Deportivo, kommer reaktionen 'snarest' fra ledelseskontorerne på Camp Nou, men hun vurderer, at det endnu er for tidligt at gisne om, hvorvidt Barca rent faktisk ender med at få så hård en straf, som FIFA i første omgang har meldt ud, nemlig at den spanske storklub ikke må købe spillere de næste to transfervinduer som en konsekvens af, at der er blevet indgået kontrakter med ti spillere under 18 år i perioden 2009-13.

- Jeg er ikke i tvivl om, at FC Barcelona vil appellere den hårde dom, og det skulle ikke undre mig, om klubben 'blot' ender med at blive idømt en gigantisk bøde. De har jo tre måneder til at appellere i.

Se også: FIFA straffer Barcelona med transferforbud

- Hvad værre er for Barca: Klubbens image er hårdt, hårdt ramt. FC Barcelonas selvforståelse er for majestætisk til, at man skal idømmes hårde straffe for noget, der i fodboldmæssig sammenhæng er kriminelt, siger den catalanske reporter.

Hun vil ikke spekulere i, hvad Barcelona skal stille op, hvis FIFA-straffen bliver stadfæstet. Eksempelvis har catalonierne ingen førstemålmand, når Victor Valdés forlader Camp Nou til sommer.

- Ærligt: Jeg tror ikke, straffen ender med at blive så hård, som først udmeldt. Derfor er det også for tidligt at gisne om, hvad der eventuelt skal ske med holdet. Lad os nu se om et par måneder eller tre, lyder det fra Roura.

Se også: Chelsea fik også transferforbud - men slap

FAKTA: Barcas megastraf: Sådan er reglerne

FC Barcelona har ifølge FIFA forbrudt sig mod reglerne i Artikel 19 i den såkaldte 'Regulations on the Status and Transfer of Players'

Artikel 19 - Beskyttelse af mindreårige

1. Transfers mellem to forskellige lande er kun tilladt, hvis spilleren er over 18 år.

2. Der er tre undtagelser fra stk. 1:

a) Spillerens forældre flytter med til det nye land af ikke-fodboldrelaterede årsager

b) Transferen foregår mellem klubber hjemmehørende indenfor EU- eller EEA-området, og spilleren er mellem 16 og 18 år gammel. I så fald må den nye klub leve op til følgende minimumskrav:

+ Den nye klub skal tilbyde spilleren en fodboldmæssig uddannelse og/eller træning på højeste nationale niveau.

+ Den nye klub skal garantere spilleren en akademisk og/eller håndværksmæssig uddannelse ved siden af spillerens fodboldmæssige uddannelse og/eller træning, hvilket skal sikre spilleren mulighederne for en ny karriere uden for fodboldens verden, hvis ikke han/hun lykkes med fodboldkarrieren.

+ Den nye klub skal gøre alt, hvad der er muligt for at sikre, at der bliver holdt opsyn med spilleren, hvilket blandt andet betyder, at klubben skal sørge for optimale opholdsbetingelser hos eksempelvis en værtsfamilie eller indkvartering i klubregi, udpegelse af en mentor i klubben, etc.

+ Den nye klub skal ved registreringen af spilleren stå til rådighed over for det nationale fodboldforbund med alle beviser for, at de ovennævnte betingelser er overholdt.

c) Spilleren bor højst 50 kilometer fra en national grænse (til det land, hvor den nye klub er hjemmehørende) og den nye klub ligger højst 50 kilometer fra samme grænseovergang. Den maksimale afstand mellem spillerens bolig og den nye klubs hovedkvarter må højst være 100 kilometer. I så fald må spilleren vedblive med at blive boende hjemme og de to respektive nationale fodboldforbund skal give deres respektive godkendelser heraf.

3. Betingelserne i Artikel 19 gælder for enhver spiller, også selvom han/hun aldrig tidligere har været registreret hos en klub, hvis han hun ikke er statsborger i det land, hvor han/hun ønsker at blive registreret for første gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer