Målmand vil trodse Barcas transferforbud

Gladbach-målmanden forventes at skifte til Barcelona til sommer, men et transferforbud kan muligvis sætte en stopper for det

Ter Stegen vil stadig væk fra Borussia Mönchengladbach (Foto: AP)
Ter Stegen vil stadig væk fra Borussia Mönchengladbach (Foto: AP)

Marc-André ter Stegen skifter til sommer til Barcelona. Eller det troede de fleste i hvert fald, indtil FIFA i dag kastede en transferkarantæne over Barcelona, hvilket betyder, at catalonierne ikke må købe spillere i de kommende to transfervinduer.

Handlen med ter Stegen er reelt på plads omend den ikke er offentliggjort, og derfor er spørgsmålet, hvad karantænen kommer til at betyde for det skifte. Tyskeren forventer stadig at forlade Gladbach til sommer.

- Jeg har intet hørt om transferforbuddet, og jeg ved ikke, hvorfor I spørger mig nu. Jeg vil ikke tale om det. Jeg kommer definitivt til at forlade Borussia Mönchengladbach til sommer, siger ter Stegen til Kölner Express.

Se også: FIFA straffer Barcelona med transferforbudSe også: Spansk ekspert: KÆMPE slag mod Barca-brandet

Målmandens agent er mere meddelsom i forhold til klubbyttet. Han insinuerer, at skiftet til Barcelona er på plads, men han ved ikke, om FIFAs straf vil have indvirkning på overgangen.

- I kan være sikre på, at ter Stegen ikke kommer til at blive arbejdsløs. Jeg er ikke advokat, men spørgsmålet er om allerede afsluttede handler bliver påvirket eller ej. Marc-André har stadig kontrakt med Borussia Mönchengladbach, men jeg kan ikke forestille mig, at han vil blive, siger ter Stegens agent, Ger vom Bruch, til SID.Se også: Chelsea fik også transferforbud - men slap

FAKTA: Barcas megastraf: Sådan er reglerne

FC Barcelona har ifølge FIFA forbrudt sig mod reglerne i Artikel 19 i den såkaldte 'Regulations on the Status and Transfer of Players'

Artikel 19 - Beskyttelse af mindreårige

1. Transfers mellem to forskellige lande er kun tilladt, hvis spilleren er over 18 år.

2. Der er tre undtagelser fra stk. 1:

a) Spillerens forældre flytter med til det nye land af ikke-fodboldrelaterede årsager

b) Transferen foregår mellem klubber hjemmehørende indenfor EU- eller EEA-området, og spilleren er mellem 16 og 18 år gammel. I så fald må den nye klub leve op til følgende minimumskrav:

+ Den nye klub skal tilbyde spilleren en fodboldmæssig uddannelse og/eller træning på højeste nationale niveau.

+ Den nye klub skal garantere spilleren en akademisk og/eller håndværksmæssig uddannelse ved siden af spillerens fodboldmæssige uddannelse og/eller træning, hvilket skal sikre spilleren mulighederne for en ny karriere uden for fodboldens verden, hvis ikke han/hun lykkes med fodboldkarrieren.

+ Den nye klub skal gøre alt, hvad der er muligt for at sikre, at der bliver holdt opsyn med spilleren, hvilket blandt andet betyder, at klubben skal sørge for optimale opholdsbetingelser hos eksempelvis en værtsfamilie eller indkvartering i klubregi, udpegelse af en mentor i klubben, etc.

+ Den nye klub skal ved registreringen af spilleren stå til rådighed over for det nationale fodboldforbund med alle beviser for, at de ovennævnte betingelser er overholdt.

c) Spilleren bor højst 50 kilometer fra en national grænse (til det land, hvor den nye klub er hjemmehørende) og den nye klub ligger højst 50 kilometer fra samme grænseovergang. Den maksimale afstand mellem spillerens bolig og den nye klubs hovedkvarter må højst være 100 kilometer. I så fald må spilleren vedblive med at blive boende hjemme og de to respektive nationale fodboldforbund skal give deres respektive godkendelser heraf.

3. Betingelserne i Artikel 19 gælder for enhver spiller, også selvom han/hun aldrig tidligere har været registreret hos en klub, hvis han hun ikke er statsborger i det land, hvor han/hun ønsker at blive registreret for første gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer