Her er ALLE ’de forbudte’ Barca-spillere

Seks af de ti spillere, som Barcelona er blevet straffet for at skrive kontrakter med, blev allerede for et år siden sat i skammekrogen af FIFA

Barcelona-træner 'Tata' Martino kommer nok til at tørre smilet af læberne, hvis FIFA fastholder straffen, der forbyder catalonierne at købe spillere resten af året (Foto: AP/Manu Fernandez).
Barcelona-træner 'Tata' Martino kommer nok til at tørre smilet af læberne, hvis FIFA fastholder straffen, der forbyder catalonierne at købe spillere resten af året (Foto: AP/Manu Fernandez).

Det er morgendagens superstjerner, som FC Barcelona nu er blevet hårdt straffet af FIFA for at skrive kontrakter med.

Ekstra Bladets kilder i Barcelona erfarer, at det er de nedenstående ti spillere, som catalonierne skrev kontrakt med, selvom klubben var bevidst om, at det stred mod verdensfodboldforbundets regler.

Se også: Målmand vil trodse Barcas transferforbudSe også: Spansk ekspert: KÆMPE slag mod Barca-brandet

Seks af spillerne havnede allerede for et år siden i FIFA’s skammekrog og blev midlertidigt suspenderet fra førsteholdsfodbold på ungdomsniveau, da deres kontrakter var indgået i strid med gældende FIFA-lovgivning.

Se også: FIFA straffer Barcelona med transferforbudSe også: Chelsea fik også transferforbud - men slap

FAKTA: Barcas megastraf: Sådan er reglerne

FC Barcelona har ifølge FIFA forbrudt sig mod reglerne i Artikel 19 i den såkaldte 'Regulations on the Status and Transfer of Players'

Artikel 19 - Beskyttelse af mindreårige

1. Transfers mellem to forskellige lande er kun tilladt, hvis spilleren er over 18 år.

2. Der er tre undtagelser fra stk. 1:

a) Spillerens forældre flytter med til det nye land af ikke-fodboldrelaterede årsager

b) Transferen foregår mellem klubber hjemmehørende indenfor EU- eller EEA-området, og spilleren er mellem 16 og 18 år gammel. I så fald må den nye klub leve op til følgende minimumskrav:

+ Den nye klub skal tilbyde spilleren en fodboldmæssig uddannelse og/eller træning på højeste nationale niveau.

+ Den nye klub skal garantere spilleren en akademisk og/eller håndværksmæssig uddannelse ved siden af spillerens fodboldmæssige uddannelse og/eller træning, hvilket skal sikre spilleren mulighederne for en ny karriere uden for fodboldens verden, hvis ikke han/hun lykkes med fodboldkarrieren.

+ Den nye klub skal gøre alt, hvad der er muligt for at sikre, at der bliver holdt opsyn med spilleren, hvilket blandt andet betyder, at klubben skal sørge for optimale opholdsbetingelser hos eksempelvis en værtsfamilie eller indkvartering i klubregi, udpegelse af en mentor i klubben, etc.

+ Den nye klub skal ved registreringen af spilleren stå til rådighed over for det nationale fodboldforbund med alle beviser for, at de ovennævnte betingelser er overholdt.

c) Spilleren bor højst 50 kilometer fra en national grænse (til det land, hvor den nye klub er hjemmehørende) og den nye klub ligger højst 50 kilometer fra samme grænseovergang. Den maksimale afstand mellem spillerens bolig og den nye klubs hovedkvarter må højst være 100 kilometer. I så fald må spilleren vedblive med at blive boende hjemme og de to respektive nationale fodboldforbund skal give deres respektive godkendelser heraf.

3. Betingelserne i Artikel 19 gælder for enhver spiller, også selvom han/hun aldrig tidligere har været registreret hos en klub, hvis han hun ikke er statsborger i det land, hvor han/hun ønsker at blive registreret for første gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer