Barcelona anker transfer-forbud

Barcelonas uddannelsessystem er forbilledligt, mener den spanske storklub efter hård FIFA-straf

FC Barcelona accepterer ikke straffen uden modstand. (Foto: AP)
FC Barcelona accepterer ikke straffen uden modstand. (Foto: AP)

Den spanske storklub Barcelona har anket det transferforbud, som det internationale fodboldforbund, Fifa, onsdag idømte klubben.

Det bekræfter klubben onsdag aften.

Se også: Her er ALLE ’de forbudte’ Barca-spillere

Barcelona må i den kommende sæson ikke købe spillere. Klubbens udåd består ifølge Fifa i, at klubben har indgået kontrakter med spillere under 18 år fra andre lande. Men den kritik afviser de spanske mestre.

- Vores uddannelse af unge fodboldspilleren er et forbillede for klubber i hele verden, sagde en unavngiven klub talsmand tidligere på dagen ifølge nyhedsbureauet dpa.

Fifa oplyste onsdag, at den spanske mesterklub har forbrudt sig mod reglerne i en periode fra 2009 frem til 2013, hvor der er blevet indgået kontrakter med 10 unge ikke-spanske spillere.

Se også: Barcelona vil klage over transfer-forbud

Fifa har givet FC Barcelona 90 dage til at få gjort en ende på de ulovlige kontrakter.

Derudover er Barcelona blevet idømt en bøde på 450.000 schweizerfranc - 2,76 millioner kroner.

Se også: Målmand vil trodse Barcas transferforbud

Fifa har over for dpa korrigeret forbundets første udmelding, der slog fast, at Barcelona ikke måtte handle i et år. En talsmand oplyser, at klubben gerne må sælge spillere.

Det spanske fodboldforbund, RFEF, er også blevet straffet med en bøde på godt tre millioner kroner. Forbundet har desuden fået et år til at få styr på reglerne og forbundets egne procedurer på området.

Se også: Spansk ekspert: KÆMPE slag mod Barca-brandet

Hvis Fifa fastholder straffen, er Barcelona parat til at tage sagen til den internationale sportsdomstol, CAS.

FAKTA: Barcas megastraf: Sådan er reglerne

FC Barcelona har ifølge FIFA forbrudt sig mod reglerne i Artikel 19 i den såkaldte 'Regulations on the Status and Transfer of Players'

Artikel 19 - Beskyttelse af mindreårige

1. Transfers mellem to forskellige lande er kun tilladt, hvis spilleren er over 18 år.

2. Der er tre undtagelser fra stk. 1:

a) Spillerens forældre flytter med til det nye land af ikke-fodboldrelaterede årsager

b) Transferen foregår mellem klubber hjemmehørende indenfor EU- eller EEA-området, og spilleren er mellem 16 og 18 år gammel. I så fald må den nye klub leve op til følgende minimumskrav:

+ Den nye klub skal tilbyde spilleren en fodboldmæssig uddannelse og/eller træning på højeste nationale niveau.

+ Den nye klub skal garantere spilleren en akademisk og/eller håndværksmæssig uddannelse ved siden af spillerens fodboldmæssige uddannelse og/eller træning, hvilket skal sikre spilleren mulighederne for en ny karriere uden for fodboldens verden, hvis ikke han/hun lykkes med fodboldkarrieren.

+ Den nye klub skal gøre alt, hvad der er muligt for at sikre, at der bliver holdt opsyn med spilleren, hvilket blandt andet betyder, at klubben skal sørge for optimale opholdsbetingelser hos eksempelvis en værtsfamilie eller indkvartering i klubregi, udpegelse af en mentor i klubben, etc.

+ Den nye klub skal ved registreringen af spilleren stå til rådighed over for det nationale fodboldforbund med alle beviser for, at de ovennævnte betingelser er overholdt.

c) Spilleren bor højst 50 kilometer fra en national grænse (til det land, hvor den nye klub er hjemmehørende) og den nye klub ligger højst 50 kilometer fra samme grænseovergang. Den maksimale afstand mellem spillerens bolig og den nye klubs hovedkvarter må højst være 100 kilometer. I så fald må spilleren vedblive med at blive boende hjemme og de to respektive nationale fodboldforbund skal give deres respektive godkendelser heraf.

3. Betingelserne i Artikel 19 gælder for enhver spiller, også selvom han/hun aldrig tidligere har været registreret hos en klub, hvis han hun ikke er statsborger i det land, hvor han/hun ønsker at blive registreret for første gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer