Derfor kan Barcelona alligevel handle til sommer

FC Barcelonas sportsdirektør Andoni Zubizarreta kan roligt arbejde videre med at finde somemrtransferemner, for hvis klubben tager FIFA's transferembargo til Den Internationale Sportsdomstol, vil de formentlig kunne købe spillere til sommer alligevel

Andoni Zubizarreta (tv.) præsenterer Ibrahim Afellay tilbage i 2010 (Foto: AP)
Andoni Zubizarreta (tv.) præsenterer Ibrahim Afellay tilbage i 2010 (Foto: AP)

FC Barcelona har allerede kundgjort, at de vil appellere FIFA's dom i sagen om FC Barcelonas brud på reglerne om køb af spillere under 18 år.

De fortæller også i gårsdagens udmelding, at de vil tage sagen hele vejen til CAS - Den Internationale Sportsdomstol - hvis det skulle blive nødvendigt.

Se også: Her er ALLE ’de forbudte’ Barca-spillere

Og det kan sikre dem retten til at købe spillere til sommer alligevel, så handlerne for Alen Halilovic og Marc-André ter Stegen alligevel kan gå igennem. Men hvorfor nu det?

Det ventes, at FIFA behandler FC Barcelonas appel i slutningen af april. Taber de den, vil de altså gå videre til CAS, der først ventes at tage endelig stilling til klubbens sag i august.

Indtil der foreligger en endelig afgørelse i sagen, er FIFA's dom suspenderet, hvorfor FC Barcelona altså kan gå ud og købe spillere og dermed skubbe transferembargoen foran sig.

Se også: Barcas chokstraf: Her er konsekvenserne

Derfor vil sportsdirektør Andoni Zubizarreta altså formentlig fortsætte sit arbejde med at finde spillere til det stjernebesatte mandskab, der til sommer kommer til at mangle Victor Valdes og Carles Puyol, der forlader klubben.

FAKTA: Barcas megastraf: Sådan er reglerne

FC Barcelona har ifølge FIFA forbrudt sig mod reglerne i Artikel 19 i den såkaldte 'Regulations on the Status and Transfer of Players'

Artikel 19 - Beskyttelse af mindreårige

1. Transfers mellem to forskellige lande er kun tilladt, hvis spilleren er over 18 år.

2. Der er tre undtagelser fra stk. 1:

a) Spillerens forældre flytter med til det nye land af ikke-fodboldrelaterede årsager

b) Transferen foregår mellem klubber hjemmehørende indenfor EU- eller EEA-området, og spilleren er mellem 16 og 18 år gammel. I så fald må den nye klub leve op til følgende minimumskrav:

+ Den nye klub skal tilbyde spilleren en fodboldmæssig uddannelse og/eller træning på højeste nationale niveau.

+ Den nye klub skal garantere spilleren en akademisk og/eller håndværksmæssig uddannelse ved siden af spillerens fodboldmæssige uddannelse og/eller træning, hvilket skal sikre spilleren mulighederne for en ny karriere uden for fodboldens verden, hvis ikke han/hun lykkes med fodboldkarrieren.

+ Den nye klub skal gøre alt, hvad der er muligt for at sikre, at der bliver holdt opsyn med spilleren, hvilket blandt andet betyder, at klubben skal sørge for optimale opholdsbetingelser hos eksempelvis en værtsfamilie eller indkvartering i klubregi, udpegelse af en mentor i klubben, etc.

+ Den nye klub skal ved registreringen af spilleren stå til rådighed over for det nationale fodboldforbund med alle beviser for, at de ovennævnte betingelser er overholdt.

c) Spilleren bor højst 50 kilometer fra en national grænse (til det land, hvor den nye klub er hjemmehørende) og den nye klub ligger højst 50 kilometer fra samme grænseovergang. Den maksimale afstand mellem spillerens bolig og den nye klubs hovedkvarter må højst være 100 kilometer. I så fald må spilleren vedblive med at blive boende hjemme og de to respektive nationale fodboldforbund skal give deres respektive godkendelser heraf.

3. Betingelserne i Artikel 19 gælder for enhver spiller, også selvom han/hun aldrig tidligere har været registreret hos en klub, hvis han hun ikke er statsborger i det land, hvor han/hun ønsker at blive registreret for første gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer